Има такъв народ (ИТН) чрез своя лидер Слави Трифонов обявиха

...
Има такъв народ (ИТН) чрез своя лидер Слави Трифонов обявиха
Коментари Харесай

ИТН категорични за Каримански. Няма договорки с ГЕРБ и ДПС!

" ИТН " (ИТН) посредством своя водач Слави Трифонов оповестиха през вчерашния ден, че издигат кандидатурата на депутата Любомир Каримански за нов шеф на Българска народна банка. Неочаквано за тях и за съдружните им сътрудници от Българска социалистическа партия и " Демократична България " (ДБ), водещата групировка " Продължаваме промяната " (ПП) предложи шефа на парламентарната си група Андрей Гюров за най-високия пост в централната банка. Медии и общество си задават въпроси от сорта на това дали има конфликт на позиции или нещо по-сериозно в обединението на властта?

" Основният пиедестал, на който обединението беше формирана, беше съдружното съглашение. Там обаче не е залегнала точка за избора на шеф на Българската национална банка, което изключва всевъзможни спекулации за напрежение в обединението – такова нещо не съществува ", съобщи пред Нова телевизия тази заран депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Той отхвърли изрично да има сделки сред Има Такъв Народ и опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за поддръжка на претендента за гуверньор Любомир Каримански. „ Категорично няма сделки, даже в противен случай. Според нас двете кандидатури – на Каримански и Андрей Гюров, би трябвало да се гледат по либерален метод в пленарната зала и да се избере по-добрият претендент ”, изясни Балабанов.

" Ние издигаме своя кандидатура, тъй като считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият за началник на Българска народна банка – пост, който е извънредно значим. Андрей е потвърден експерт в тази сфера ", бе реакцията на заместник-председателя на парламентарната група на Политическа партия Владимир Табутов.

Пред Нова телевизия той сподели, че няма подобен принцип, че първият по време ще е претендентът, който ще бъде определен за началник на Българска народна банка.

" Като цяло съдружната групировка е нещо динамично като събитие. Това, което липсва в съдружното съглашение, е правилото по който ще се работи съответно в такива обстановки. Това е една от обстановките, в които тестваме нашето партньорство. Надяваме се, че ще излезем дружно по-силни ", акцентира депутатът.

Според него обединението към този момент има повдигнат претендент, като се изключи поддръжката от  Има Такъв Народ. „ Нашето схващане е, че Българска социалистическа партия и Демократична България поддържат Андрей Гюров ”, уточни Табутов.

" Ние почитаме господин Каримански. По-скоро тук концепцията е, че този пост е извънредно значим и ще предопредели значително бъдещето на България в еврозоната. От тази позиция ние сме търсили интензивно най-хубавия претендент още от самото началото на нашия мандат. Това, че не сме декларирали име по-рано, не значи, че занапред се занимаваме с този развой ", разясни националният представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР