Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички

...
Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички
Коментари Харесай

Гърми скандал! Демерджиев: Има спрени българи на границата със РСМ, има забранителен списък

Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички да бъдат обработени бързо. Знам за забранителен лист, малко са хората в него.

Това сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти. Той е в Скопие за честването на 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Гоце Делчев е персона, която принадлежи на историята и доста се надявам идната година дружно да поднесем цветя, предложих го и в този момент, само че не се възприе от македонска страна, сподели той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев и здравният министър Асен Меджидиев, които са публично в Скопие за 151-годишнината от рождение на Гоце Делчев, не знаят по кое време съгласно македонската стратегия се планува да бъдат позволени до гроба в църквата. Те чакат да се съберат още българи, които желаят да почетат героя, за отидат дружно.Той и здравният министър Меджидиев чака да дойдат българите, които желаят да почетат революционера, с цел да идат дружно до църквата.

Ще бъде назначена защита на пребития в Охрид Християн Пендиков, когато бъде изписан от ВМА. Доколкото знам, ще остане в България, изясни Демерджиев.

В положително положение е, следим го, пред изписване е, увери и здравният министър Асен Меджидиев, който също е в Скопие за честването.

В Скопие има безпрецеденти ограничения за сигурност, хълмът, на който е църквата „ Св. Спас “, където е гробът, е отцепен от полиция, хора не се позволяват. Над града кръщи хеликоптер.

Изостреният в последно време език на омразата към България, предизвикан и поощряван от опозиционни партии в РСМ, както и казусът с грубо пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков, докара и до остри реплики сред управляващите в двете прилежащи страни. Заканите за блокиране на граничните пунктове, с цел да не бъдат допускани хора от България да отидат в Скопие на 4 февруари, предизвикаха незабавна среща сред вътрешните министри на двете страни, която се организира при започване на седмицата в македонската столица. Ежедневно сред службите се обменя информация за да се предотвратят опити за провокация и от двете страни, увери министър Демерджиев. Въпреки това напрежението по линията София-Скопие остава високо.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР