Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените

...
Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените
Коментари Харесай

С този СЕМ нищо няма да се промени

" Има систематичен проблем в цялата сфера на ръководството на публичните медии. Той няма да се оправи с мандатността...

Трябва да се активизира социална сила ", разяснява пред БНР дипломатът Илиян Василев, един от хората, подписали отворено писмо до министъра на културата Боил Банов, с което се желае оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. 

На онлайн среща с генералния шеф на Българското национално радио Андон Балтаков през вчерашния ден министър Банов отказа да  отдръпна импортирания за разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, тъй като има подписка на интелектуалци, с която се нападна мандатът на Кошлуков.

 Оттеглянето беше поискано от Балтаков, от депутати, от неправителствени организации и от чиновници на БНР, с мотив, че в този текст липсват утвърдени от Националното радио оферти.

Дипломатът беше безапелационен, че БНР е доста по-близо до визията за социална медия, в сравнение с Българска национална телевизия.

" Никой няма да разреши на Боил Банов да си подаде оставката, тъй като той е част от колодата от карти в това държавно управление и те се опасяват, че един като падне, ще повлече крайник ", съобщи Василев.

По думите на дипломата не се е състоял същинският диалог:

" Сега разбираме - след подаването на оставка на господин Балтаков, по какъв начин другояче обществото да разбере, че господин Балтаков има 7 или 8 позиции, по които някой е трансформирал...

Работни групи работят, а никой не знае нито разновидността, по който специалистите от Радиото са взели участие, нито разновидността, който Министерството на културата е одобрило. Сега е времето - посредством публични диспути ".

Според  Илиян Василев, докато Съвет за електронни медии не се промени, нищо няма да се промени:

" Те по тази причина в този момент най-вече ще упорстват да няма промени и оставката на Балтаков да не се приема, тъй като те още веднъж ще бъдат изправени пред голям проблем да употребяват следствията си на една дълготрайна политика ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР