Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се

...
Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се
Коментари Харесай

Стратегът на Радев прати в ъгъла ПП, предрече им края: Ще има пренареждане на силите

„ Има мощно повишаване на напрежението в сглобката. Отчасти това се дължи на предизборната обстановка, само че съгласно мен освен. Моето мнение е, че се приготвя пренареждане, реконструиране на сглобката и явно, че натискът е ориентиран комбинирано от Движение за права и свободи и ГЕРБ върху ПП-ДБ, дори по скоро върху Политическа партия “. Това разяснява пред БНР някогашният консултант на служебния министър председател Гълъб Донев и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента – Александър Маринов.
Относно законодателните промени и дейностите на президента, който сезира Конституционен съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България, той изрече мнение:
Вчера президентът сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България, провокирали острата реакция на Унгария и Сърбия. Брюксел пък изиска да знае дали страната ни не променя на признатите общностни правила за търговия с сила.
„ Тази недомислена корекция с доста огромни неясноти е уязвима по доста посоки. Тя е писана на коляно, урбулешката и с нея се нарушават базисни правила на законотворчеството. Това е следващият долнокачествен закон. Цитирам министър-председателя, който по този начин характеризира законодателната активност на болшинството в Народно събрание “, разяснява Александър Маринов.
Една част от законите, засягащи цялото общество, изобщо не са съпроводени от един даже най-малък разбор какви ще са последствията от тях, счита Маринов.
Според него офанзивата против дерогацията и опитът да бъде изтласкан „ Лукойл “ може да приключи зле и би засегнало всички. „ Не е толкоз елементарно да се обезпечи енергийната сигурност на страната от позиция на горива “, предизвести още Маринов.
„ Би трябвало да има някаква граница в заигравките с тези огромни въпроси, с политическите игри, тъй като могат да настъпят доста рискови последствия “.
Той разяснява и забележимото напрежение в „ сглобката “: „ Отчасти повишаването на напрежението се дължи на предизборната обстановка, само че съгласно мен освен. Моето мнение е, че се приготвя пренареждане, реконструиране на сглобката и явно, че натискът е ориентиран комбинирано от Движение за права и свободи и ГЕРБ върху ПП-ДБ, дори по-скоро върху Политическа партия “.
„ От една страна ГЕРБ и Движение за права и свободи, а от друга ПП-ДБ се надпреварват кой ще бъде по-по-най “, счита Маринов. Според него в по-дълбоките пластове има и ползи, включително ползи за приватизация или покупка на „ Нефтохим “. „ Има задоволително основателни подозрения, че се вършат опити за банкрутиране и приватизиране на „ Булгартрансгаз “, добави още Александър Маринов.
Според него „ Борисов е добър манипулатор “ и се разчита на късата памет на хората:
„ Борисов е добър манипулатор в това отношение. Той просто ползва хватки, които е ползвал и преди. Съмнявам се, че те през днешния ден ще бъдат толкоз ефикасни. Най-малкото от позиция на своите гласоподаватели той намира метод да ги стимулира. Една част несъмнено има вяра на това, което той приказва “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР