Има риск от дестабилизация на районаПротест се проведе тази вечер

...
Има риск от дестабилизация на районаПротест се проведе тази вечер
Коментари Харесай

Протест пред посолството на Франция заради Северна Македония

Има риск от дестабилизация на региона

Протест се организира довечера пред френското посолство в София против решението на Франция да блокира започването на договаряния със Северна Македония за участие в Евросъюза.

Организаторите на митинга показаха опасения отлагането на европейската вероятност да провокира политически безпорядък в Република Северна Македония и призоваваха Париж да премисли позицията си по отношение на Скопие поради риска от дестабилизация на района.

Сред протестиращите беше скулпторът и държавник Андрей Врабчев, който съобщи на френските дипломати в София декларация на български език с апел за проевропейска политика на Франция на Балканите.

„ Ние желаеме обединена и мощна Европа и считаме, че сърцето на Балканите, което е Македония, би трябвало да бъде част от Европа. Границата сред България и Македония би трябвало да бъде европейска, т.е. – тя да е фиктивна “, сподели той.

„ Да не позволяваме непознати ползи, враждебни на Европа да се наместят на западната ни граница сега и България още веднъж да бъде изолирана от съдружниците си в Европа с – в случай че не вражески, то най-малко страни, които ще гравитират към непознати ползи “, сподели добави Андрей Врабчев.

 От 3 януари в Скопие ще ръководи от служебно държавно управление.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР