Има различни причини, поради които хората изневеряват на човека, с

...
Има различни причини, поради които хората изневеряват на човека, с
Коментари Харесай

6 причини защо хората изневеряват

Има разнообразни аргументи, заради които хората изневеряват на индивида, с който са. Важно е да се означи, че хората в щастлива връзка го вършат от време на време. Също по този начин, обратно на това, което доста хора имат вяра, изневярата не е обвързвана единствено с физическо и интимно задоволство. Много пъти хората са склонни да изневеряват, с цел да получат прочувствена непосредственост от другия човек.

 infomax-logo-50-15-HW

Затова дано се потопим по-дълбоко в аргументите, заради които хората изневеряват:

Липса на прочувствена задоволеност

Когато хората се усещат прочувствено подценени или неудовлетворени във връзката си, те могат да потърсят удостоверение или прочувствена връзка отвън нея. Това може да се случи, когато сътрудниците се откъснат един от различен, не съумяват да поддържат връзка дейно или подценяват прочувствените си потребности. Те стартират да жадуват за прочувствена непосредственост толкоз мощно, че прибягват до невярност.  Изневярата може да се преглежда като метод да запълнят празнотата и да намерят прочувствената поддръжка, за която копнеят.

 хората изневеряват

Интимна незадоволеност

Незадоволените интимни стремежи или скуката могат да накарат някои хора да потърсят сходно задоволство другаде. Липсата на фамилиарност или неспокойствие във връзката може да ги накара да проучат външни благоприятни условия, търсейки оригиналност или реализирайки интимните си мечти.

Важно е обаче да се означи, че не всички случаи на невярност произтичат от този вид незадоволеност, защото прочувствените фактори постоянно играят значима роля. Като се има поради това, интимната незадоволеност към момента е една от главните аргументи, заради които хората изневеряват.

Бягство от проблемите във връзката

Нито една връзка не е съвършена, само че постоянно това се не помни от някои хора. Ето за какво доста пъти, когато двойките не са в положение да се оправят с проблемите, които съпътстват една дълготрайна връзка, и изневеряват на сътрудниците си.

Смущаващата динамичност, непрекъснатите спорове или нерешените проблеми в една връзка могат да накарат хората да изневерят като метод за бягство или намиране на краткотрайно облекчение. Те може да имат вяра, че търсенето на разтуха или удостоверение в ръцете на някой различен ще им обезпечи отдих от провокациите във връзката. Това краткотрайно бягство обаче рядко взема решение главните проблеми и може в допълнение да усложни обстановката.

 хората изневеряват

Ниско самочувствие

Хората изневеряват и заради ниското самочувствие, което имат. Лицата с ниска самокритика могат да търсят удостоверение и одобряване от другите, с цел да покачат възприятието си за лична стойност. Те може да са уязвими към външно одобряване и внимание, което ги кара да изневеряват.

Търсенето на одобряване отвън връзката може за миг да увеличи самооценката им, макар че е построено върху машинация и в последна сметка може да навреди в допълнение на самооценката им.

Тръпка и оригиналност

Някои от хората изневеряват от предпочитание за неспокойствие, оригиналност или чувство за премеждие, което съгласно тях липсва в актуалната им връзка. Това най-често се случва при хора, които са дружно от доста дълго време. Рутината и предсказуемостта на една дълготрайна връзка от време на време може да накара хората да жадуват за тръпката от новите прекарвания.

Това може да ги накара да търсят неспокойствие отвън партньорството, защото имат вяра, че то ще вдъхне още веднъж пристрастеност и неспокойствие в живота им. В реалност обаче те рискуват поради моментното многообразие да хвърлят напразно нещо, което с колегата си са градели с години.

 хората изневеряват

Неразрешени персонални проблеми

Личните проблеми, като да вземем за пример неразрешени контузии, рани от детството или податливост към пристрастяване, са други аргументи, заради които хората изневеряват. Те просто се пробват да се оправят или да избягат от личните си компликации. Изневярата може да служи като механизъм за справяне или метод за запълване на прочувствената празнина, произлизаща от нерешени персонални проблеми.

Поведението на невярност може да е демонстрация на по-дълбоки прочувствени рани, които би трябвало да бъдат преодолени както самостоятелно, по този начин и в подтекста на връзката. Не забравяйте, каквито и проблеми да имате, изневярата не е метод да ги разрешите, а единствено да ги задълбочите повече. Не причинявайте това на себе си и половинката си.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР