Има различни клишета за шофьорите: южняците карали хаотично, германците много

...
Има различни клишета за шофьорите: южняците карали хаотично, германците много
Коментари Харесай

Много лошо! Какво решиха за БГ шофьорите

Има разнообразни клишета за водачите: южняците карали безредно, германците доста бързо, американците са прекомерно бавни и така нататък Но къде в действителност са най-хубавите водачи в света? Отговора на този сложен и нееднозначен въпрос са се пробвали да намерят експертите по автомобилно обезпечаване от британската компания  Compare The Market.

Те са създали огромно изследване по този въпрос, тъй като той надвишава чисто шофьорските умения на водачите във всяка страна, написа 24 часа.
-->
За да сформират листата с най-хубавите и най-лошите страни, са прегледани разнообразни фактори, в това число рестриктивните мерки за позволен алкохол в  кръвта, качеството на пътищата.

Този набор от данни класира 50 разнообразни страни въз основа на това какъв брой положителни са те за шофиране

Какво се оказва? Япония е домът на най-хубавите и най-безопасните водачи в света.

Граничните равнища на алкохол в кръвта в Страната на изгряващото слънце са много ниски - 0,03 g/dl, сходно на тези в Чили и Чехия. Там има и най-високите позитивни настроения в социалните за термини, свързани с шофиране - 33,4%. Не единствено това, само че Япония има и четвъртото най-високо равнище на качество на пътищата в листата, което значи, че като цяло това е доста безвредна страна освен за шофиране, само че и за пешеходците.

Осем от първите 10 най-безопасни страни са в Европа, като Нидерландия е на второ място  в света с 6,4 точки. Ниската страна има второто най-високо равнище на качество на пътищата, тъкмо след Сингапур с 6,5, и има едни от най-ниските равнища на смъртни случаи при пътнотранспортни катастрофи на 100 000 души, като се изравнява с Япония, Дания и Германия.

Трета е Норвегия, на четвърто място е Естония, с третото най-ниско равнище на показател на трафик в света, а Швеция е на пето, с три смъртни случая при пътнотранспортни катастрофи на 100 000 души и ниски граници на алкохол в кръвта от 0,02 g/dl.

България е класирана на 40-о място, последна измежду страните в Европейски Съюз, само че в проучването не са включени всички страни - членки на съюза. Липсва да вземем за пример Румъния.

По положение на пътищата България е оценена с 3,4. След нас са Ливан и Босна и Херцеговина (с най-лошата пътна мрежа), Бразилия, Перу и Малта.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР