Има ръст на желаещите медици да се ваксинират. Това съобщи

...
Има ръст на желаещите медици да се ваксинират. Това съобщи
Коментари Харесай

Паднахме на 27-мо място по заразени в ЕС

Има растеж на искащите медици да се имунизират. Това заяви министърът на опазването на здравето по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб. Това значи, че се е основало доверие, разяснява той.

72 години е междинната възраст на умрелите. 150 индивида на 100 000 население е междинната заболеваемвост за 14 дни. Отчитаме извънредно добра наклонност от въведените противоепидемиологични ограничения. Заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 32%, а на интензивни - над 40. 14 853 жители са излекувани, 4023 са доказаните.

Заразените медици до момента са 9045, сподели Ангелов.

Доживяхме времето, откакто през ноември оглавявахме класациите, в този момент сме на 27 мо място по инфектирани в Европейски Съюз, а във връзка с смъртността сме на 9-то място, сподели Ангел Кунчев. Най-високата смъртонст е във Враца, а с най-ниска - Разград.

В Европа има две зони със светли цветове - Скандинавието и Балканите, с помощта на България и Гърция, сподели Кунчев.

Неблагоприятните трендове са във Англия и Чехия, те се дължат на новия вариант, уточни ген. Венцзислав Мутафчийски. На Острова има с 30% нарастване макар строгите ограничения. Същото е и ситуацията в Чехия. В Нидерландия се оформят няколко огнища, които се приписват на новия вариант. Въпреки положителните данни, които са предстоящи, би трябвало да сме доста деликатни, предложи той. Да се носят маски, да се съблюдава отдалеченост, да се дезинфекцира, да се заобикалят всеобщите събирания, сподели още Мутафчийски.

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР