Има пробити“ служители на Гранична полицията“, които участват в трафика

...
Има пробити“ служители на Гранична полицията“, които участват в трафика
Коментари Харесай

Демерджиев изправи косите на населението: Човек на Рашков се е издънил! Полицаи участват в трафика

Има „ пробити “ чиновници на „ Гранична полицията “, които вземат участие в трафика на мигранти през българо-турската граница. Това призна тази заран служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В тази връзка и след вчерашния случай в Бургас, при който рейс камиказке с 47 мигранти опустоши патрул на полицията и двама служители на реда починаха, зам.-директорът на „ Гранична полиция “ Деян Моллов нощес е подал оставката си, заяви още Демерджиев.

Само преди дни, при започване на месеца, Моллов, който бе шеф на „ Гранична полиция “, бе намален в служба от Демерджиев. На този пост пък бе назначен два месеца по-рано, на 2 юни 2021 година, със заповед на тогавашния длъжностен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„ За страдание има данни, че полицейски чиновници вземат участие в пропускането на мигранти и работим с тези данни от две седмици. Разпоредил съм на службите на Министерство на вътрешните работи да работят по оперативната информация, с която разполагаме. Възложих категорично на господин Моллов задачата да концентрира своите старания напълно в опазването на сухопътната граница и да спре мигрантския поток. Освободих го от всевъзможни други административни функционалности. Той пое този ангажимент, само че не можа да се оправи с него. Когато човек е поел явен антажимент и не е съумял да се оправи с него, в противен случай – има данни, че чиновниците му са „ пробити “, мисля че е най обикновено този началник да понесе отговорност. Работата на зам. шефа бе да намери тези хора и да освободи структурите си от тях “, съобщи Иван Деремджиев пред Би Ти Ви.

На въпрос дали в дейностите на моллов вижда предумисъл, той добави: „ Към днешна дата не мога да кажа, че става въпрос за предумисъл, въпреки че инспекциите текат и се откри подобен, ще предприемем и последващи дейности. При всички случаи това е несправяне със задача, която той пое като ангажимент и твърдо съобщи, че ще го извърши “.

Демерджиев уточни още: „ Тези чиновници са на друго равнище, на приблизително управително равнище, което е задоволително съществено равнище, с цел да се спомага на една такава активност. Службите на Министерство на вътрешните работи ревизират интензивно тези сигнали и чакам отчетите със съотвените резултати да бъдат уличени тези служетели. Ще бъдем безкомпромисни с наказателна или дисциплиранна отговорност “.

Вътрешният министър чака засилен напън на българо-турската граница през септември и октомври. „ Ситуцаията в момета е такава, каквато няма аналог в последните години като напън. Той се е нараснал над 6 пъти от предходната година. Около 1000 души дневно стопираме на границата, а бяха към 300 “, обезпокоен е Демерджиев.

По думите му, към 1000 евро е таксата на мигрант, която прибират каналджиите.

„ Вчерашният курс е 47 хиляди евро за групата. Затова е тези хора са си разрешили да купят този бракуван рейс за 6000 евро. Лицето, от което са го купили, беше арестувано през вчерашния ден. Акумулирането на такива огромни финансови потоци, води до опция да бъдат привличани доста лица, включително и на чиновници на „ Гранична полиция “, уточни Демерджиев.

„ Такива вериги са били докладвани в Министерство на вътрешните работи, само че не са били взети ограничения. Включително и във връзка с управителния състав, който е неглижирал тези сигнали или не е реагирал съответно. Имало е по рано данни. В най-скоро време дъдат осъществени съответните интервенции “, закани се МВР-шефът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР