Има повишение на респираторните заболявания в определени седмици, но не

...
Има повишение на респираторните заболявания в определени седмици, но не
Коментари Харесай

Първите случаи на грип ще са в края на октомври

Има покачване на респираторните болести в избрани седмици, само че не бих го нарекъл зачестяване. Това съобщи доктор Ангел Кунчев пред "Монитор ".

Веднага след внезапните съмнения на температурите ще отчетем смяна в картината, въпреки че и тогава ще приказваме за заболеваемост, доста надалеч от тази за грипната зараза. В този интервал - от септември до края на декември, ще се срещнем с разнообразни респираторни вируси, а не с грипния. Той е през октомври-ноември като обособени случаи, само че такива огромни нараствания на заболеваемостта не може да има преди края на годината. Обикновено епидемиологичните равнища са през януари-февруари, изясни доктор Кунчев.

В края на октомври и началото на ноември лабораторията на Центъра по заразни и паразитни заболявания стартира да изолира обособени случаи от разнообразни елементи на страната. Поне към месец те са единични. Тогава епидемията към момента набира капацитет. Декември има по-масово разпространяване и последната седмица на януари към този момент доближава епидемиологични стойности. Но към 3-4 седмици непрестанно някъде у нас има епидемиологична вълна, съобщи специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР