Има потвърждение от Обединените арабски емирства, че е задържан обвиняемият

...
Има потвърждение от Обединените арабски емирства, че е задържан обвиняемият
Коментари Харесай

Гешев: Потвърден е арестът на Васил Божков в ОАЕ

Има удостоверение от Обединените арабски емирства, че е арестуван обвиненият предприемач Васил Божков. Това разгласи във Варна основният прокурор Иван Гешев.

"Има публично удостоверение от Обединените арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две упрекнати лица ", съобщи той.

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена досега и в други такива случаи, разясни той.

"Правили сме го до момента и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия метод и виждате резултатите ", разяснява Гешев.

По мотив питането до Конституционен съд и записите на президента и шефа на Военновъздушни сили, основният прокурор посочи, че Румен Радев не се проверява сега.

"Няма следствие към президента сега. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, съгласно който има нарушаване на член 103 от конституцията, и аз запитвам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения вероятен метод - да сезирам Конституционен съд ", сподели Гешев.

"Няма персонално отношение и не водят се персонални борби, а борбата е за съблюдаване на закона. Защитни тези може да има всевъзможни от хората, които вероятно са нарушили закона ", сподели още Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР