Има полицейска охрана на Паметника на Бузлуджа. Това заяви на

...
Има полицейска охрана на Паметника на Бузлуджа. Това заяви на
Коментари Харесай

Има полицейска охрана на Паметника на Бузлуджа

Има полицейска защита на Паметника на Бузлуджа. Това съобщи на конференция шефът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. 

Във връзка със сигнала, който е подаден до полицията на 15 март, той съобщи, че в резултат на стихия и неприятни метеорологични условия, енергоразпределителното сдружение в района не е имало опция да обезпечи електричество към няколко обитаеми места, в това число и към съответния паметник.

" Тук изпадаме в хипотезата, че неналичието на електричество доста лимитира опциите на нашите чиновници непрекъснато да стоят на връх Бузлуджа при тези негативни температури. Охраната не е снета и до ден сегашен се реализира по разнообразни способи. Част от тях са обходи, има личен пост, има и настрана звено към РУ-Казанлък, като чиновниците реализират директно и директно защита на Парк-музей " Шипка-Бузлуджа ", в чийто обсег влиза и Паметника на свободата на връх Свети Никола, където също има непрекъснат пост. Към момента на съответния паметник Дом-паметник е сложено видеонаблюдение от външна организация и до него Министерство на вътрешните работи и Областна администрация нямат достъп. Достъпът до паметника е неразрешен, стеснен и след приемането на сигнала на 15 март нашите сътрудници направиха обход и проучване. На място имаше и представители на Областна администрация, участваха и регионалният и зам.-областният шеф. Няма открити увреждания от вандалски прояви или неналичия, а методите към монумента са запечатани и достъпът до него е стеснен. Охраната продължава и в никакъв случай не е серпантина да се реализира в този си тип ", сподели ст. комисар Христов. 

Сигналът в полицията е обвързван с това, че на 15 март е била разрушена вратата на Дом-паметника, след което полиция е отишла на място.

Областният шеф Ива Радева посочи, че при посещаване на място от представители на Областна администрация е открито, че там има камери, до които те нямат достъп. " Камерите са сложени нелегално от Фондация " Проект Бузлуджа ". Поради тази причина те са изключени ", сподели Ива Радева. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР