Има политическо решение, но тъй като бях извън страната, в

...
Има политическо решение, но тъй като бях извън страната, в
Коментари Харесай

Оказват ли ни натиск за РС Македония? Говори Генчовска

Има политическо решение, само че защото бях отвън страната, в понеделник ще бъде подадена моята оставка. Това сподели през днешния ден пред публицисти министърът на външните работи Теодора Генчовска, която е посетител на тържествата по случай 65-ата годишнина на курортен комплекс " Златни пясъци " край Варна.

По тематиката за връзките със Северна Македония министърът уточни, че дипломатическите старания не престават. Опитваме се да подсигуряваме правата на българите в Северна Македония и осъществяването на контракта за добросъседство, сподели Генчовска. Според нея тази тематика не би трябвало да попада в политическия въртоп у нас. Продължава работата, само че това е развой, сподели още министърът.

Генчовска добави, че не би споделила, че европейските сътрудници ни оказват напън. Вече има схващане тъкмо каква е българската позиция, лиши ни доста време, само че постоянно сме отстоявали едно и също, уточни министърът. „ Гарантиране правата на българите и гарантиране на осъществяване на контракта – това са нашите претенции и чакам схващане от Европейски Съюз “, уточни Генчовска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР