Има още един задържан по случая с камиона с 18

...
Има още един задържан по случая с камиона с 18
Коментари Харесай

Развръзка с камиона ковчег. Изненада с осмия задържан

Има още един арестуван по случая с камиона с 18 мигранти, открит край софийското село Локорско в петък. И този човек въобще не е инцидентен. Хващането му изяснява по какъв начин е работил каналът.

По неофициална информация, по линия на интернационалното съдействие, Валентин Христов е задържан на граничен пункт „ Промахон ” на влизане в България. Очаква се той да бъде откаран в полицията в Серес и по-късно да се реши дали да бъде екстрадиран у нас.
-->
По информация от проверяващи Христов е някогашен граничен служител на реда. Той бил свръзката на незаконната група с " Гранична полиция ". Давал информация за това от кое място мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои чиновници на браздата няма да основат проблеми, в случай че ги видят.

Христов е един от шестимата арестувани по случая " Локорско ", против които прокуратурата към този момент е повдигнала обвинявания. Другите двама, обвинени за присъединяване в групата, са били арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

В понеделник съдът ще гледа ограниченията за неотклонение на хората с обвинявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР