Има опит да бъде прокарана резолюция с доста некоректен текст

...
Има опит да бъде прокарана резолюция с доста некоректен текст
Коментари Харесай

Голям скандал. Македонски номера срещу нас в САЩ

" Има опит да бъде прокарана резолюция с много неточен текст в Конгреса на Съединени американски щати. След връчване на акредитивните писма на Байдън ще обясня, че посредством задълбочаване на борбата казусът ни с РСМ няма да бъде позволен ". Това съобщи за " Офанзива " българският дипломат във Вашингтон Н. Пр. Георги Панайотов.

Според него щата Мичиган към този момент е приел резолюция съгласно която септември 2021 година е бил разгласен за месец за македонския принос за Съединени американски щати. " България и Съединени американски щати са другари и съдружници в НАТО, а също и стратегически сътрудници. Обсъдихме по какъв начин да увеличим американските вложения у нас. Проблемът с РСМ би трябвало да бъде решен с воля и визия от политическите водачи на двете страни без взаимни отстъпки с българските национални ползи ", безапелационен е той.

По думите му казусът с Македония е зародил от неправилни техни дейности и националистически залитания. " Съединени американски щати и Европейски Съюз имат интерес от по-бързо решение на въпроса, аз приканих Вашингтон към схващане и бях свестен ", уточни Панайотов. И добави, че е нужно възстановяване на връзката с американските държавни институции.

Относно тематиката за доставка на американски полутечен газ той акцентира: " Това е чисто комерсиална договорка по време на война. България е обект на шантаж от страна на Русия. Съединени американски щати ни се притече на помощ. Предстои да бъдат договаряни параметрите на дълготрайни контракти с по-ниски цени от предходните ", увери Панайотов. И посочи, че самолети F16 е елементарно да се набират, само че би трябвало да се намерения за водачите и поддръжката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР