Има опасност да не приемем до 5 март промените в

...
Има опасност да не приемем до 5 март промените в
Коментари Харесай

Хасан Адемов каза за проблем с втората пенсия

Има заплаха да не приемем до 5 март измененията в Кодекса за обществено обезпечаване. По този законопроект се работи от няколко години и от няколко обществени министри.

Основното беше да се уреди етапа на погашение на по този начин наречената втора пенсия, която би трябвало да стартират да получават първата кохорта пенсионери. КФН обаче реши да внесе 36 страници отчет в Национален осигурителен институт, които тотално трансформират смисъла на законопроекта, импортиран от Министерски съвет.

Това демонстрира за следващ път, че липсва всякаква съгласуваност сред държавните органи. Сега ние в Социалната комисия би трябвало да приемем измененията в доста съкратени периоди и не знам дали ще успеем.

Това разгласи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на Социалната комисия доктор Хасан Адемов във връзка тематиката за втората пенсия.

" Не мисля, че някой се пробва да прокара концепцията хората да получават по-малки пенсии. За мен има доста тъничък детайл, който пази както ползите на частните пенсионни фондове, по този начин и ползите на обезпечените лица.

От 2002 година насам доходността на всички частни пенсионни сдружения е позитивна. Няма заплаха обезпечените лица да изгубят своите инвестиции ", безапелационен бе той.

" Няма по какъв начин с обезпечаване от 18-20 години да се чака да се получи по-голяма пенсия от тази от Национален осигурителен институт. Със сигурност мога да кажа, че две пенсии ще бъдат повече от една.

Няма по какъв начин, в случай че хората не внасят своите вноски на база действителните си приходи, да получават по-висока пенсия. Трябва да се приказва и изяснява доста по тематиката на обществото и то на понятен език, с цел да реализираме мечтаните резултати ", приключи доктор Адемов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР