Има огромни количества олио в България. Имаме ресурс за производството

...
Има огромни количества олио в България. Имаме ресурс за производството
Коментари Харесай

Нинова с голяма закана. Кого нападна

Има големи количества олио в България. Имаме запас за производството на олио за 4 години и половина години напред. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на брифинг, представена от Дарик.

В резултат на събитията в последните дни се сътвори суматоха и хората отидоха да се презапасяват с олио. Тя прикани да не се прави това, тъй като нарасналото търсене води до по-висока цена. Нинова увери, че олиото няма да свърши у нас.

Вторият открит въпрос, обаче, е спекулата и ограниченията, които страната може да предприеме. Нинова изясни, че индустриалната цена на олиото е към 2 лв., по данни на производители. " В някои магазина обаче стига до 5-6 лв.. Освен суматохата, има и различен причина. Вчера Комисията за отбрана на потребителите направи инспекции в 200 цеха. Установихме, че в България има към 100 разнообразни продукта на олио ", уточни тя.

" В един магазин олиото е доставено за 2,97 лв. (произведено за 2 лева), а се продава на рафтовете за 5,99 лева Разликата е 3 лв. и две стотинки. Тоест 100% над доставната цена, а не на производител, 100% и малко от горната страна поставя търговецът ", даде образец тя. И продължи: " Доставна цена с Данък добавена стойност - 3,21 лева Продава се за 6,49 - още веднъж над 3 лв. надценка ", даде различен образец тя.

" Резултатът демонстрира - има суровина, има доста създадено олио. Къде е разликата? Търговецът товари цената. И с суматохата и свръхтърсенето се дадоха мотиви за още спекулации ", сподели Нинова.

Тя се обърна към спекулиращите и разгласи, че цялата държавната мощност ще бъде изправена против тях. Първо ще се изчака мнението и на Комисия за защита на конкуренцията какви са глобите. В Комисията за отбрана на потребителите може да се постановат санкции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР