Има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев. Това

...
Има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев. Това
Коментари Харесай

Главен секретар комисар Петър Тодоров: Вече няма недосегаеми бизнесмени

Има формирани 44 дисциплинарни производства против служители на реда, покровителствали Семерджиев. Това поръчки в особено изявление за NOVA основният секретар комисар Петър Тодоров.

Тези дисциплинарни инспекции имат период от 3 месеца. През декември ще стане ясно какво ще стане с тези чиновници, уточни Тодоров. " Вадим нашите гнили ябълки и имаме волята да продължим тази политика ", съобщи той и произаова и другите инситуции, които имат " данни за такива чиновници " да последват техния образец.

Седемте началници на районни ръководства, които бяха свалени от постовете си, не са единствено поради случая " Семерджиев ". " Преди това е имало огромна инспекция на районните от страна на Главна дирекция " Национална полиция " и Инспектората. В хода на инспекцията бяха установени редица пропуски. Всички те, в това число и случая " Семерджиев ", доведоха до това решение ", изясни комисар Тодоров. " Искам дебело да подчертая, че проблемите са насъбрани с години ", съобщи той.

Главният секретар разяснява още случая " Любенов " и акцията против предприемача Красимир Каменов - " Къро ".

При акцията са били събрани материални доказателства, на които ще се извърши инспекция по отношение на позволени финансови нарушавания или закононарушения, уточни Тодоров. " Всеки един сигнал, който постъпи, без значение по какъв подов, ще се проверявя при нас. Ако до момента някой предприемачи с прякори са се възползвали от някакъв комфорт или привилегии, откакто има сигнали за който и да било от тях - ще слеват инспекции ", безапелационен бе той и заключи: " Фактът, че към тях дълго време не е проявяван интерес, значи, че са имали някакъв статут ".

По думите му след злополуката, провокирана от Димитър Любенов, при която почина френски жител, Министерство на вътрешните работи са желали да задържат двамата чиновници, за които се счита, че са обезпечили " чадър " на Любенов. От прокуратурата обаче декларирали, че ареста им ще попречи на следствието. " Това е задоволително сладкодумен факт, че да се приказва за чадър ", счита Тодоров и добави: " Всичко ще се откри в хода на досъдебното произвеждане. Има записи, на които ясно се вижда, че служителите на реда, виждайки ПТП-то, стартират да се движат обратно ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР