Има облагодетелствана каста от пенсионери в България, които вземат истинските

...
Има облагодетелствана каста от пенсионери в България, които вземат истинските
Коментари Харесай

Иван Костов взимал пенсия от 4000 лева

Има облагодетелствана прослойка от пенсионери в България, които вземат същинските пенсии съгласно прихода, който са получавали, до момента в който за останалите има таван. Бившият министър председател Иван Костов е измежду тях и поради това пенсията му е галактическа за нашите географски ширини и възлиза на 4000 лева, написа " Ретро “.

За него ограничаването за оптималната пенсия не важи от години, защото е освободен от него са закон. Според кодекса за обществено обезпечаване таванът на пенсиите не се ползва за хора, които са били президент и вицепрезидент, министър-председател и ръководители на Народното събрание, конституционни съдии.

72-годишният пълководец взема на месец парите, които най-бедните пенсионери получават за цяла година. Немалка пенсия получава и жена му Елена, която има дълъг трудов стаж и кариера в бизнеса. Наскоро семейство отбеляз 45-годишнина от сватбата. Само след още пет години някогашният министър председател и жена му ще честват златна женитба –  половин век дружно.

И сега те живеят в полите на Витоша, в имението си в столичния квартал Драгалевци, с божествен двор, за който Командира обича да се грижи, а градинарството му е занимание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР