Има някои личности, с които ни става любопитно да разговаряме.

...
Има някои личности, с които ни става любопитно да разговаряме.
Коментари Харесай

Общите черти на запомнящите се хора

Има някои персони, с които ни става любопитно да беседваме. Няма значение по какъв начин наподобяват – може да са извънредно красиви, или пък напълно елементарни на външен тип.

Те не се натрапват предумишлено с наличието си, само че получават стремежи от мнозина жадни за внимание резултат – другите да ги слушат и след това да помнят какво са им споделили, да ги цитират по-късно, да си ги спомнят задълго.

Какви са общите черти на тези забавни хора?

Те са дарени със специфичен магнетизъм. Обикновено описват невероятни истории, или са водили необикновен метод на живот.

Грабват вниманието, тъй като се вижда, че по принцип са любопитни към живота.

Интересният човек е подобен, че постоянно е вдъхновен да изследва света и тази негова сила се излъчва към околната среда. Всъщност, всички можем да бъдем такива.

Има някои хора, които са изначално забавни. Други стават такива по стичане на събитията, откакто са срещнали компликации и се е наложило да намират необикновени решения.

Интересните хора имат някаква пристрастеност и поради нея животът тече във вените им. Те нямат ползи, те имат пристрастеност, на която се отдават изцяло. Илон Мъск , един от най-интересните хора на планетата, споделя:

Хората би трябвало да преследват това, което ги влече, тъй като то ще ги направи по-щастливи от всички останали.

Те обичат да пробват нови неща. След като открият какво желаят, са задоволително смели да създадат нужното да доближат там, където би трябвало.

Това постоянно значи да тестват нови неща, които в началото може да наподобяват плашещи. Но самият акт да търсиш нови умения, които да усвоиш, е доста потребен за настроението. Пабло Пикасо споделя:

Не спирай да се самообразоваш. Не оставяй мозъка си без работа. Безделният мозък е ателието на Дявола. А Дяволът се споделя Алцхаймер!

Така тези хора стават щастливи и магнетични, поради тази сила на ентусиазма от новото, която те имат. И надлежно, е доста по-интересно да си към тях, в сравнение с към другите, унили или потънали в еднообразието хора.

Те не крият странностите си. Често имат необикновени желания и не се вписват в нормата. Открити са и индиферентно декларират кои са. Това притегля вниманието на всички.

Милиардерът вложител Уорън Бъфет да вземем за пример постоянно е бил забавен за необятната аудитория с несъответствието сред усетите му и упованията по какъв начин може да се държи и живее един милиардер. Бъфет към момента живее в същата си остаряла къща, която е купил през 1958 година за 31 000 $. Това наподобява необичайно от страна на втория най-богат човек на земята. И всички обръщаме погледи към него.

Те заобикалят живота в коловоз. Следват личния си път. Не считат, че има нещо неприятно в това, което всички други вършат, само че те внедряват нововъведенията, като разчупват откритото, с цел да търсят нови, вдъхновяващи, въодушевяващи хрумвания.

Винаги се учат. За тях светът има безкрайни благоприятни условия. Любопитството към непознатото води до непрекъснато учене, захранвано от постоянно предпочитание да се открива непознатото.

Въпреки гения и достиженията си, Алберт Айнщайн да вземем за пример е съумял да запази умеенето да се учудва и да си задава въпроси за света. Също както него, забавните хора са постоянно в непрекъснато положение на учуденост. Негови са известните думи:

Има два метода да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е знамение.

Те споделят откритията си. Нещо, на което забавните хора се любуват толкоз, колкото ученето на нови неща, е шерването на откритията им с другите.

И не споделят, с цел да покажат всички забавни неща, които са създали, а споделят, с цел да им е забавно на другите хора.

Не се тревожат какво ще си помислят другите за тях. Нищо не е по-безинтересно от някой, който се сдържа от боязън какво може да си помислят близките за него и поради опасения, че може да не го харесат. Сър Антъни Хопкинс споделя по тематиката:

Моята философия е: Не е моя работа какво споделят хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм и върша това, което върша. Аз не чакам нищо и одобрявам всичко. И това прави живота ми по-лесен.

Интересните хора са правилни на себе си, където и да са, с който и да са, каквото и да вършат. Те са достоверни.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР