Има ново предупреждение за здравето на тези, които не спят

...
Има ново предупреждение за здравето на тези, които не спят
Коментари Харесай

За какво да внимават хората, които спят по-малко от 7 часа

Има ново предизвестие за здравето на тези, които не спят най-малко седем часа на нощ, и то си коства да бъде чуто.

Много имат проблеми със съня заради разнообразни прични и не съумяват да спят задоволително.

Но каква цена " заплащат " тези хора?

Според PA, в случай че спите по-малко от седем часа на нощ, рискът да развиете високо кръвно налягане с течение на времето е със 7% по-висок.

Ако пък сте като други, които спят по-малко от пет часа през някои нощи, тогава рискът е с 11% по-висок. Това са предварителни резултати, показани на годишната научна сесия на Американския лицей по кардиология.

Кавех Хосейни, доцент по кардиология в иранския сърдечен център в Техеран, разиска резултатите от изследването, съгласно които рискът за дамите се оказва със 7% по-висок спрямо този за мъжете.

Той сподели: " Твърде дребното сън наподобява е по-рисков при дамите.

" Разликата е статистически значима, макар че не сме сигурни дали е клинично значима и би трябвало да бъде в допълнение проучена.

" Това, което виждаме, е, че неналичието на добър режим на сън може да усили риска от високо кръвно налягане, което, както знаем, може да сътвори предпоставки за сърдечни болести и инсулт. "

За да съберат тази информация, учените изследват общо над един милион души от шест разнообразни страни, които при започването на тестванията не са имали високо кръвно налягане. Тези 1 044 035 души са били проследявани приблизително по пет години, като при изследването са били взети поради рискът от сърдечно заболяване, полът, образованието, тютюнопушенето и тежестта.

По този метод те са съумели да открият, че незадоволителният сън наподобява е обвързван с по-високо кръвно налягане.

Ако имате проблеми със съня си, откривателите от изследването считат, че би трябвало да отидете на доктор, с цел да обсъдите какво може да се направи.

Професор Хосейни обаче съобщи, че е належащо да се създадат повече проучвания на връзката сред съня и доста нездравословни положения като високото кръвно налягане. Съветът му към хората, които желаят да нямат проблеми със здравето, е да спят по " седем до осем часа " на нощ.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР