Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с

...
Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с
Коментари Харесай

Кацаров оптимист -колко се ваксинираха заради сертификата

Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления документ.

Това сподели министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров на среща с представители на Обществения съвет, който беше основан за повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите. Въпросът дали да се имунизираме стана доста трънлив. Вече сме трети месец в тази вълна, уточни Кацаров. Той добави, че тази рецесия е голямо тестване пред народа ни, само че тя надалеч не е единствено здравна рецесия. Има стопански измерения, има и надълбоко духовно измерение. Това яростно опълчване по въпроса за живота и гибелта е нещото, което отива прекомерно надалеч, добави той.

Може би след изборите пристрастеностите ще стихнат, може би повече хора ще имат различен прочит на нещата, само че това, което се случва в последните месеци, слага и подобен жанр въпроси. Кризата е опция може би най-накрая да се осъзнаем като нация и като хора, които могат да живеят дружно, да образуват дружно посока, в която да се движат. Кризата изисква водачество и хора, които да застанат начело, да поемат риска и да посочат пътя, добави още Кацаров.

Над 8 хиляди са доброволците в битката с коронавирусната зараза, сподели Красимир Гигов, ръководител на Обществения съвет. Обществото ни към момента не може да сътвори групов имунитет поради ниското равнище на имунизация, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР