Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на

...
Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на
Коментари Харесай

Разнобой по делото Семерджиев. Издирват тайнствен мъж с каска

Има противоречие в показанията, дадени по отношение на злополуката на бул. „ Черни връх ” и за която обвинен e Георги Семерджиев. Той прегази с джипа си две млади дами.

Адвокатът на фамилията на една от жертвите Пламен Димитров обясни пред Нова тв, че прокурорът от мястото на случая декларирал, че на една от фотосите не е той, защото бил облечен с друго. 
-->
„ На местопроизшествието са били чиновници на 4 Районно ръководство. Един от които - приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за злополуката? Според военния прокурор на мястото на злополуката към този момент е имало чиновници на 4 районно управление (на МВР). Когато са пристигнали други чиновници на Министерство на вътрешните работи, съгласно прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е посочила фотография на Семерджиев и са го разпознали. Странно е от кое място те го разпознават ”, изясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало забавно кои са чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

„ Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита ”, добави бранителят.

„ Радева споделя, че инцидентно познава Семерджиев от една инспекция. Служителите на автомивката декларират, че тя всеки ден е била там, имали са я за началник. Включително един от очевидците съобщи, че доста постоянно клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме инцидентно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя удостовери, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев доста добър водач ”, сподели още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от служащите от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него.

„ Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отхвърля да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, защото единият бил леко сплескан и трябвало да мине от челен на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това ”, посочи юристът.

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на случая, юристът уточни: „ Съдията му сподели една фотография и го попита дали е той. Каза, че не е, тъй като не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той изяснява - надали го има него на фотографията, а единствено там е неговият автомобил ”, обясни Димитров.

„ Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от фотосите и в един миг той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не би трябвало. Все още не е открит кой е ”, добави още юристът.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в пандиза 20 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР