„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция

...
„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция
Коментари Харесай

Гечев: БСП няма как да позволи да бъде гласувано предложението на ЕС за РСМ

„ Има неразбирателство, което наподобява е целеустремено. За предлагането на Франция се знае доста от дълго време. Българската социалистическа партия има безапелационна позиция по тематиката Македония и ние по никакъв метод няма по какъв начин да позволим да бъде гласувано такова предложение, заради простата причина че РСМ не е изпълнила контракта от 2017 година. И откакто той не е изпълнен, е доста необичайно по какъв начин България разрешава непознати министър председатели и президенти да дават оферти на българския народ. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е значимо, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е значимо да се види кой и по какъв начин ще гласоподава. „ Българската социалистическа партия ще гласоподава твърдо срещу каквито и да е взаимни отстъпки. Ние държим на интернационалното право и желаеме нещо доста простo – Северна Македония да извърши своята част от контракта и чак по-късно можем да приказваме “, сподели още проф. Гечев.

„ Всеки рационален човек вижда, че има напън, тъй като НАТО и Европейски Съюз водачите им желаят да затворят кръга с Балканите и тази последваща крачка е обвързвана със Северна Македония. Те си имат геополитически ползи “, добави депутатът от левицата и акцентира, че това не може да стане за сметка на българския народен интерес.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР