Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашият парламент

...
Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашият парламент
Коментари Харесай

ПП не могат да излязат с физиономиите си и да кажат "ние искаме да поемем отговорността":Борисов

" Има нарушавания на законодателството. Аз си припомням, че нашият парламент одобри решение за Маришкия басейн. Кой си разреши да наруши решение на Народното събрание? Този, който нарушава този закон е Асен Василев ", това сподели на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов се базира на изводите на отчета на краткотрайната парламентарна комисия, която ревизираше скандалния меморандум за 1 милиарда $ с фирмите Gemcorp и IP3 Corporation за партньорство в енергетиката, който бе подписан от предходното държавно управление и с присъединяване на министър-председателя тогава Кирил Петков. Петков е подписал меморандума с Gemcorp бързо и без да се направени предварителни инспекции от ДАНС. А организацията е разкрила рискови взаимовръзки в една от участващите в консорциума компании.

" Те желаят да се скрият зад акад. Денков като министри. Те на 6-тия месец не могат да излязат с физиономиите си и да кажат " ние желаеме да поемем отговорността ". Кирил Петков единствено ги е парафирал, Асен Василев е договарял всичко ", сподели още Борисов.

" Сега към този момент имаме 100% диверсификация на нуклеарното гориво. Има подписани контракти с " Уестингхаус " и " Фраатом ". За страдание с извънредно неприятните договаряния, водени от Асен Василев. Много по-важно става в този момент по едно и също време с битката да запазим енергийните ни мощности в Маришкия басейн. Изграждането на тези мощности, като нуклеарна сила в " Козлодуй ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР