Има нарастване на заразените с коронавирус в Италия, но националната

...
Има нарастване на заразените с коронавирус в Италия, но националната
Коментари Харесай

Италия очаква спад в новите случаи на Covid-19 късната пролет

Има повишаване на инфектираните с ковид в Италия, само че националната имунизационна акция и по-строгите ограничавания  означават, че броят на новите случаи ще намалее през късната пролет, съобщи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца в изявление за вестник „ Република “.

Той акцентира обаче, че идните седмици „ изобщо няма да са лесни “.

С 10 % са се нараснали новите болни в Италия предходната седмица спрямо предходните 7 дни, като 54 на 100 от случаите са с английския вид на ковид, сочи последното проучване на здравните управляващи.

В петък държавното управление разгласи национална обсада за Великденските празници и ограничавания за другите сектори и напредването в по-голямата част на Италия.

В отговор на въпрос за възбраната за потреблението на една партида от имунизацията на „ АстраЗенека “ като защитна мярка след гибелта на двама мъже в Сицилия, Сперанца споделя, че имунизациите в Италия и Европа са „ ефикасни и безвредни “ и всички нужни инспекции се правят.

Към момента здравните управляващи в Италия не са разкрили връзка сред имунизацията и повода за гибелта на мъжете, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР