“Има момент, в който като че ли чашата прелива и

...
“Има момент, в който като че ли чашата прелива и
Коментари Харесай

Заков видя топката в полето на Москва

“Има миг, в който сякаш чашата прелива и когато една дипломатически задача не зачита достолепието на българския народ и страна, се стига до тези стъпки. С изгонването на съветските дипломати ние намерено казахме на Русия: чашата преля! ”.

Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков. По думите му оттук насетне е значимо да се търсят други разновидности на дипломация сред двете страни.

" За да се стигне до толкоз последна мярка, аргументите са сложни - допускам, че ДАНС има задоволително данни за активността на тези дипломати или механически чиновници на територията на България, има намерено пренебрежение към България. Руското управление, когато преглежда дали да закрие задачата или не, би трябвало да вземе решение дали това би трябвало да бъде ръководителят на съветската задача в България и да изпрати човек, който ще се отнася с почитание към българския народ.

Основното решение в Москва, по какъв начин да бъде представлявана Русия в България ", добави Драгомир Заков по Българска национална телевизия.

В момента, по думите на Заков, " решението е в полето на Москва ", само че " те би трябвало да решат по какъв начин да бъдат представлявани в България ". Скамейката на съветската дипломатическа работа е дълга. Според Драгомир Заков няма да се стигне до толкоз последна мярка, като Русия да скъса дипломатически връзки с България.

“Не знам дали държавното управление ще промени решението си за съветските дипломати, само че главното е, че от тук нататък Русия би трябвало да реши - компромисът стартира от уважението. Трябва да има разговор в институциите, само че ние би трябвало да запазим и достолепие като страна, която е взела решение за тяхното отзоваване ”, сподели той. 

  " Аз съм поканен от премиера като специалист по сигурността и защитата. Ще продължа да върша това, което мога и върша за България. "

Заков бе безапелационен, че няма политически проекти все още и не са му предлагани места в листи за идните предварителни избори. " На България ѝ е нужна непоклатимост. Предсрочни избори преди зимата с възможен нескончаем длъжностен кабинет до пролетта, без парламент, би било пагубно за България, означи военният министър.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР