Има много здравословни и вкусни напитки, които са отличен източник

...
Има много здравословни и вкусни напитки, които са отличен източник
Коментари Харесай

5 вкусни напитки укрепват имунната система и подобряват здравето

Има доста здравословни и вкусни питиета, които са отличен източник на витамини и хранителни субстанции. Благодарение на богатия си състав, те въздействат удобно на организма, като доста укрепват имунната система.

Кои са най-хубавите от тях

1.       Чай от морски зърнастец

Тази напитка е известна с високото си наличие на витамин С, който е извънредно потребен за повишение на защитните сили на организма.

Ако пиете чай от морски зърнастец без захар, можете бързо да отслабнете, защото напитката оказва помощ за ускорение на метаболизма и освобождение на тялото от мастни натрупвания. Чаят от морски зърнастец е потребен за хората със сърдечни проблеми, защото оказва помощ за нормализиране на равнищата на холестерола.

Също по този начин е чудесна напитка за тези, които мечтаят да наподобяват млади дълги години.

2.       Зелен чай

Напитката може да се похвали с съвършен състав, който може доста да усъвършенства вашето здраве. Известно е, че зелените чайове предотвратяват развиването на рак.

Освен това е превъзходен метод да подсилите имунната си система. Комбинира се добре с лимон и мед, само че захарта единствено понижава потребните свойства.

3.       Запарка от шипка
5 значими съвета за укрепване на имунитета през зимата
Имунната ни система е жизненоважна за здравословното ни положение. Тя ни пази от напасти като бактерии и микроорганизми, вируси и п...
Прочети повече
Не всеки знае, че шипките съдържат голямо количество витамин С, който е нужен за подсилване на имунната система.

Смята се, че запарката от шипка бързо и дейно възвръща силите и усъвършенства положението на организма.

Обичайно е напитката да се подготвя в термос, с цел да се запазят всички потребни свойства на плодовете. По-добре е да ги киснете през цялата нощ.

4.       Мляко с куркума и канела

Особено добре е да сервирате тази напитка преди лягане, защото има успокоителен резултат. Куркумата и канелата, които са част от напитката, се употребяват отдавна за укрепване на здравето и възстановяване на положението му.
Най-важните билки за здрава и мощна имунна система
Когато имате простуда, медикаментите в аптеката постоянно са безполезни и даже ни вредят. След един тип купуваме различен тип хапчета и по-късно...
Прочети повече
Специалистите предлагат стопляне на млякото преди пиянство.

5.       Сок от моркови

Малко хора знаят, че този прясно изцеден зеленчуков сок е в положение да се грижи за положението на вътрешните органи, усъвършенства работата им и се грижи за цялостното здраве на индивида.

Също по този начин, сокът от моркови усъвършенства положението на кожата и оказва помощ на имунната система да стане по-устойчива.

Всички тези храни са налични и разполагаме с тях в кухненските си шкафове. Достатъчно е да планирате авансово коя в кой ден от седмицата ще включите в менюто си.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР