Има много ползи от редовния секс. Сексът и сексуалността са

...
Има много ползи от редовния секс. Сексът и сексуалността са
Коментари Харесай

Ползи от редовния секс

Има доста изгоди от постоянния секс. Сексът и сексуалността са естествена част от живота. Не всичко е и възпроизвеждане. Сексът може да бъде занимателен, съкровен, свързващ, освобождаващ и здравословен. да Има безчет изгоди за здравето от секса и постоянното правене на секс.

Сексуалното здраве е доста повече от отбягване на бременност или полово излъчени инфекции и заболявания. Става дума и за признаването на значимостта и цената на здравословния полов живот. Тази публикация ще прегледа някои от невероятните изгоди, които идват от правенето на секс.

Сексът, и по-специално постоянният секс, носи със себе си съблазнителна гама от физически и душевен изгоди. Добрата вест е, че имате още повече аргументи да останете в леглото!

 infomax-logo-50-15-HW

Ползи от постоянния секс

1. Насърчава здрава имунна система

 постоянния секс Ползи от постоянния секс

Може ли постоянния секс да помогне на имунната ви система? Да, по-честият секс в действителност може да докара до по-здрава имунна система.

Търсите повече способи за повишение на имунитета? Ето няколко елементарни, научно обосновани метода за подсилване на имунната ви система

Едно скорошно изследване откри, че хората, които вършат постоянно секс, което те дефинират като един до два пъти седмично, имат повече имуноглобин А (IgA) в системата си от други.

IgA е антитяло, което живее в мукозната тъкан, като да вземем за пример в слюнчените жлези, вагиналната тъкан и носа. Интересното е, че това съответно антитяло е първата защитна линия на тялото против човешки папиломен вирус или HPV, както и други инфекции.

Тук е значимо да се означи, че без значение какъв брой секс вършиме, въпреки всичко би трябвало да се уверите, че вършиме всички други неща, нужни за поддържане на здрава имунна система, като да вземем за пример: да се храните здравословно, да останете дейни и да спите задоволително.

2. Сексът може да ускори когнитивните качества

 постоянния секс Ползи от постоянния секс

Проучванията демонстрират връзка сред здравословния полов живот и по-доброто познаване на по-възрастните мъже. Проучване от 2016 година изследва вероятните посреднически фактори сред когнитивните качества и дейния полов живот при мъже и дами на възраст сред 50 и 89 години.

Знаете ли, че има избрани йога пози, които задействат вашата полова сила? Практикувайте тези йога пози, с цел да активирате половата си сила

Изследователите откриха, че полово дейните мъже имат нараснала когнитивна функционалност, измерена посредством нареждане на числата и припомняне на думи. Жените са имали същата изгода във връзка с запомнянето на думи, само че не и на последователността на числата.

Въпреки това, както мъжете, по този начин и дамите, които са били по-сексуално дейни, са се справили по-добре на теста в изследването от тези, които са правили по-малко секс. Редовния секс може да ускори когнитивните качества.

3.Сексът и оргазмите могат да подобрят съня ви

 постоянния секс Ползи от постоянния секс

Според Националната фондация за сън половата интензивност има хормонални изгоди за съня. Хормоните, които оказват помощ за понижаване на тревогата и напрежението, също са виновни за предизвикването на унесеност.

По време на секс тялото отделя окситоцин, допамин и ендорфини. След постигане на оргазъм в тялото се освобождава хормон, наименуван пролактин.

Пролактинът е хормон, който ви отпуска. Това е комбинацията от пролактин и други хормони, които ви оказват помощ да спите толкоз добре след секс. Учените оферират да имате оргазъм с партньор/и, в случай че е допустимо, с цел да достигнете най-високите равнища на пролактин в тялото.

Проучване демонстрира, че равнището на пролактин в тялото след сексуален акт е с 400% по-високо, в сравнение с след мастурбация. Още едно опрощение да се наслаждавате на постоянния секс!

4.Сексът е упражнение

 постоянния секс Ползи от постоянния секс

А както добре знаем – упражненията са потребни за здравето, както и с тях елементарно поддържаме добра фигура. Според здравния уебсайт WebMD сексът в действителност може да бъде присъединен към упражненията. Разбира се, той не може да размени изцяло фитнеса, само че пък с негова помощ горите към 5 калории в минута. Освен това сексът покачва сърдечната периодичност, а според от определените пози – натоварвате разнообразни мускулни групи. Всъщност ненапълно сексът наподобява на високо интензивната интервална подготовка, която е желана от доста хора. Още един страховит бонус: постоянния секс подтиква метаболизма!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР