Има много актуални и важни теми в Министерство на правосъдието.

...
Има много актуални и важни теми в Министерство на правосъдието.
Коментари Харесай

Цачева: Няма искане за екстрадиране на български граждани, а само за задържане

Има доста настоящи и значими тематики в Министерство на правораздаването. На първо място продължаваме промяната в правосъдната система. Работата на правосъдния министър е да реализира връзката със правосъдната власт, в тази ситуация с Висшия правосъден съвет. Приоритет е несъмнено обновената тактика, приказваме за електронно правораздаване, съгласуваност сред правосъдната власт, понижаване на бюрокрацията.Това сподели в предаването "Беновска пита " по Канал 3 правосъдният министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила.

В последните дни е настояща тематиката с осъществяване на наказванията. Това е доста тежка система с години насъбрани проблеми, част от тях и бягството – скандално, сподели тя.

Изпълнението на наказването е част от правосъдната система и осъществяването на присъдите на наказаните, устрема е жителите да усетят справедливостта в правораздаването, като първо би трябвало да се работи за бързо правосъдие, посочи правосъдният министър.

Освен за избран интервал на време, пандизчиите би трябвало да получат психическа помощ, с цел да се интегрират в обществото след приключване на наказването, безапелационна бе Цачева.

Не мисля, че фактът с бягството ще се отрази на отчета по Механизма за съдействие и оценка. Проблемът е сериозен и не се подценява. Ситуацията по отношение на тях не би трябвало да се омаловажава. Ако при всяко бягство от пандиза министър си подава оставката, ще вървим от промяна на промяна, сподели още Цецка Цачева.

Работи се по система за база данни, с цел да се знае от жителите кои са търсените лица, заяви правосъдният министър.

Искам изрично да заявя, че нямаме искане за екстрадиция на българи, а искане за задържане. Българската страна и по този контракт има механизми да отбрани своите жители, за които няма доказателства за закононарушение. Тази седмица ще бъде извършена първата консултация, заключи Цачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР