Има ли разчистване на сметки и метла във властта? Коментар

...
Има ли разчистване на сметки и метла във властта? Коментар
Коментари Харесай

Метла във властта? Проговори знаков съветник

Има ли почистване на сметки и метла във властта? Коментар по тематиката направи проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет на президента, сега консултант на служебния министър председател Гълъб Донев, в изявление за БНР.

Подходът е безусловно идентичен във всички ресори - какво се открива, и то не тъй като някой рови съзнателно, а тъй като са се натрупали проблеми, зависи от това какво е вършено, сподели Маринов.

" Смени има във всички ресори, проблеми се откриват на всички места, само че сякаш другите не подвигат толкоз огромна патърдия, колкото Корнелия Нинова ”, добави той.

Някои партии са решили да вършат акцията си посредством офанзиви към служебното държавно управление, а то няма да се явява на избори, означи проф. Маринов.

Той уточни още, че " с разкриването на обстоятелствата за действителното състояние " служебното държавно управление не се намесва в изборите. " Трябва да се каже какво е ситуацията, с цел да няма недоразумения. "

Александър Маринов посочи, че Конституцията не е свещена крава, в това число по отношение на института на служебното държавно управление, и не трябва " да се тормозим от каквито и да било конституционни полемики ".

Александър Маринов разяснява и тематиката за доставките на газ. " Правителството маневрира сред разнообразни разновидности. Някои от тях, които толкоз ни ги хвалят в този момент, са чисто хипотетични. Все едно да ни подарят Айфеловата кула. Може да водиш диалози за някакви танкери, които браздят океаните, само че тези танкери няма, както се изрази някогашният министър председател, къде да бъдат паркирани. ", разяснява съветникът на Гълъб Донев.

По тематиката да се възобновят ли или не диалозите с " Газпром " и каква посока е възприело служебното държавно управление, Маринов съобщи: " Това малко припомня вица за заека - за какво си с шапка, за какво си без шапка – все пердах. "

" Има разлики по въпроса кое е питомното и кое е дивото. Ще стане ясно, че всички рационални, ефикасни решения се преглеждат. Нищо не е отхвърлено априори ", добави съветникът на премиера.

За кабинета " Петков " той подчертава върху " невъзможността на държавното управление да проработи дейно " и нервния банкет на рецензиите от страна на президента Румен Радев. Запитан за охладняването на връзките сред държавното управление и президента, Маринов сподели, че " повода не е личностна, а в същността на политиката ".

Запитан има ли стопляне в връзките сред ГЕРБ и президента, Александър Маринов изрази мнение, че е " израз на доста богата фикция да се търси някакво партньорство или съюз сред президента и ГЕРБ ".

" Този модел (ГЕРБ - бел. ред.) би трябвало да бъде отстранен, а не ъпгрейдван. Темата не се свежда до спонтанни лични акции. "

Според ръководителя на Стратегическия съвет на президента в последните месеци в прокуратурата липсва " силова провокативна интензивност ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР