Има ли лесен да прочистим черния дроб и да възстановим

...
Има ли лесен да прочистим черния дроб и да възстановим
Коментари Харесай

Билки и лекове за здрав черен дроб

Има ли елементарен да прочистим черния дроб и да възстановим функционалностите му? Повечето проблеми при чернодробните болести са свързани точно с действието на метаболитни артикули, които засегнатият черен дроб няма време да преработи. Затова хората търсят метод за пречистване на черния дроб вкъщи. Изглежда, че можете да го " вакуумирате " като замърсен килим и той ще може да филтрира кръвта в допълнение. За страдание не е толкоз елементарно. Няма дефинитивно умозаключение по отношение на успеваемостта на медикаментите, домашните процедури и билковите инфузии за „ пречистване “ на черния дроб, написа actualno.com.

Основните функционалности на черния дроб са свързани с работата на неговите кафези - хепатоцити. За естествената им активност би трябвало да им създадете най-хубавите условия за живот. При забележими и съществени проблеми, първо потърсете доктор!

Билкови медикаменти и билки за възобновяване на черния дроб

1. Екстракт от плодове от бял бодил. Съдържа няколко дейни субстанции, главното от които е силибинин. Предпазва чернодробните кафези от проникването на отрови в тях. Стимулира синтеза на протеини.

2. Обикновена берберина, берберин бисулфат. Укрепва образуването на жлъчка, отделянето на жлъчка, отпуска гладката мускулатура.

3. Пясъчно безсмъртниче. Повишава секрецията на жлъчка, стомашен сок и тайни от панкреаса. Освен това се бори с бактериите.

4. Царевична коприна. Те имат жлъчегонно и диуретично деяние, усъвършенстват съсирването на кръвта заради витамин К.

5. Шипка. Увеличава производството на жлъчка, понижава тонуса на жлъчните пътища.

6. Артишок. Има жлъчегонно, диуретично и хепатопротективно деяние. Този значим признак издава проблем с черния дроб Всеки човек има собствен личен темп на живот и привички. И в случай че за някои сънят денем е нещо обикновено, то за други непреодолимото мечтан... Прочети повече

7. Вратига, елементарна. Повишава секрецията и понижава вискозитета на жлъчката, работи против ламблиите.

Народни средства за " пречистване " на черния дроб

Лимон.

Често се среща в препоръки за пречистване на черния дроб дружно със зехтин . Но има малко доказателства за резултатите на лимоновия сок върху черния дроб. В опит върху плъхове е оголен позитивен резултат на лимонен дестилат при токсично увреждане на черния дроб. Това се дължи на действието на антиоксидантите, съдържащи се в лимона. Благодарение на тях понижава липидната пероксидация и действието на свободните радикали.

Растителни масла (маслиново, рициново и други).

Предимството на растителните масла е, че съдържат потребни мастни киселини и фосфолипиди. Малко количество мазнини е задоволително, с цел да подтиква жлъчната секреция. Зеленчуковите сокове, като сок от репички или сок от сурово цвекло, от време на време се назовават холеретични сътрудници. Действието на тези субстанции се основава на раздразнение на лигавицата на дванадесетопръстника. Ефектът обаче е по-нисък от този на мазнините. Не се предлага при гастрит, стомашна язва и чревна язва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР