Има ли извънземен живот? Това е въпрос, който вълнува всеки

...
Има ли извънземен живот? Това е въпрос, който вълнува всеки
Коментари Харесай

Има ли извънземен живот? Според руски учени отговорът се намира на Международната космическа станция!

Има ли извънземен живот? Това е въпрос, който вълнува всеки галактически запалянко. След близо шест десетилетия от съществуването на космонавтиката еднопосочен отговор към момента няма. Автоматични междупланетни станции кръстосват пространството от Земята до оттатък Плутон, а мощни наземни и галактически телескопи се пробват да намерят земеподобни планети, които обикалят към други Слънца.

Но отговорът на въпроса може да се намира по-близо до нас – на “Международната галактическа станция ”.

Орбиталната станция неведнъж попада под потока на кометното вещество, което идва в земните покрайнини по време на метеороидните дъждове. Този кометен прахуляк нормално изгаря в земната атмосфера, а явлението, което следим от Земята и което назоваваме метафорично като “падащи звезди ”, е извънредно красиво. За страдание метеоритите, които доближават до земната повърхнина, претърпяват промени заради високите температури от триенето в атмосферата и даже да има органични съставки, те мъчно биха могли да се запазят. От друга страна кометният прахуляк, който попада на външната повърхнина на “Международната галактическа станция ”, е натурален и би могъл даже да съдържа материал с извънземен генезис.

Руският галактически опит “Тест ” се организира от 2010 година до в този момент. Създадено е просто устройство, което е налично за употреба от космонавтите в открития космос и то разрешава яловост и хермоизолация от момента на събирането на кометния прахуляк до доставката му на Земята и по-нататъшния разбор в лаборатории. До този миг по време на своите галактически “разходки ” космонавтите на Роскосмос са събрали общо 19 проби с прахуляк, след което те са били доставени на Земята.

Напомням на читателите, че опити, извършени с микроорганизми, семена на растения и други биологични обекти от външната страна на “Международната галактическа станция ”, са потвърдили, че земният живот е извънредно устойчив и може да оцелее в космоса в продължение на месеци, даже години. Ако кометите от своя страна придвижват извънземен живот, изцяло е допустимо техният прахуляк да съдържа следи от този живот.

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР