Има конфликт на интереси и взаимосвързаности при фирмите, на които

...
Има конфликт на интереси и взаимосвързаности при фирмите, на които
Коментари Харесай

Каримански: Има конфликт на интереси при ББР

Има спор на ползи и взаимосвързаности при компаниите, на които ББР е отпускала заеми. Това съобщи топфинансовият специалист на партия „ ИТН ” Любомир Каримански в предаването „ 120 минути “ по бТВ. Каримански бе народен представител в 45-ото Народно събрание, създател е дружно с цялостен екип на финансовата и бюджетна стратегия на партията на Слави Трифонов.

Каримански разяснява случилото се в ББР на база своя 20-годишен опит в банковия бранш. Той е специалист в новаторските банкови услуги, преподавал е в УНСС. Има впечатляваща биография. Има стаж освен търговски трезори, само че и в европейски регулатори. Работел е в Европейския банков орган, където е координирал цифровата промяна на банките.

„ Имам информация, че при някои от покупко-продажбите в ББР е имало спор на ползи. Например човек от управлението на банката е отпуснал заем на дъщерно сдружение на банката, на което е бил изпълнителен шеф. През 2016 година ръководителят на Управителния съвет на банката е дал своя вот да се отпусне този заем на сдружение, на което е изпълнителен шеф. Кредитът не е толкоз огромен като тези на осемте компании с най-големи заеми, само че самата процедура демонстрира, че има нарушавания на законовите разпореждания. Не бих споделил, че става въпрос за изолиран случай “, съобщи Каримански.

Включих се в политическия живот заради обстоятелството, че ситуацията в България стана нетърпимо от позиция на корупционните практики, които съществуват, че няма бъдеще за децата, които би трябвало да израснат в друга, по-добра страна. Липсва господство на закона, сподели Каримански.

Банката за развиване се подчинява на два закона – закона за кредитните институции и закона за ББР. От позиция на първия – официално са осъществяване всички законови условия. Но съгласно втория закон банката би трябвало да работи с дребните и междинни предприятия. Според европейската процедура, избрана с евродиректива, това са компании с оборот до 50 млн. евро /100 млн. лева/ и има заети до 250 заети души, сподели Каримански.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР