Има истории, които си заслужават да бъдат разказани просто защото

...
Има истории, които си заслужават да бъдат разказани просто защото
Коментари Харесай

Тя е само на 8, но вече е преживяла 52 химиотерапии и е победила рака

Има истории, които си заслужават да бъдат разказани просто тъй като са образец за битка и воля. Делфина е единствено на 8 години, само че към този момент е минала през 52 химиотерапии, стотици проучвания, интервенции и съвещания. В последна сметка това малко момиче боец победило рака, оповестява Diariouno.

Делфина имала неходжкинов лимфом на Беркит, който прогресирал доста бързо. Наложило се да мине през толкоз доста разбори, че развила имунитет към болката: „ В началото ме беше боязън, само че след това привикнах към лекарите, към инжекциите, към този момент не рева, когато ми взимат кръв “ – признава дребното момиченце.

Майра, майката на момичето, изяснява, че й се е налагало да си потегля от работа, с цел да има опция да съпровожда Делфина по време на лекуването й и че съумяла да поркеи разноските за лекуването си благодарение на „ Фонд Флексър “, отдаден на поддръжката на децата с онкологични болести.

В последна сметка на 19 юли Майра и Делфина оповестили, че заболяването отстъпила. „ Аз победих рака “ – написа на плаката в ръцете на момичето. И тази снимка станала вайръл в обществените мрежи.

„ Нямах опция да направя подобен афиш какъвто желаех! В разгара на щастието чувствам, че съм на седмото небе “ – споделя майката на детето – Искам да благодаря на всички лекари. Вие й помогнахте да успехите и ние ви изискуем живота й “.

Майката посветила няколко думи и на своята дребна и смела щерка:

„ Моя дъщеричке, моя красива, блага и храбра Делфи! Ти беше същинска героиня. Силна като никой! Благодаря, благодаря и огромно благодаря! Нямам повече думи, даже не зная какво да кажа. Много ти благодаря! “

Сега Делфина стартира пътя към своето излекуване: „ Това не значи, че Делфина към този момент няма да се върне в болничното заведение. Ще се реализира надзор всеки месец, както и преди. Диетата си остава както преди, грижите са същите акто и до момента, единствено без химиотерапия “ – разкрива майка й.

„ Ще продължаваме да се молим на Бог за Делфина, знаем, че има възможност заболяването да се върне и това ще бъде най-лошото, което може да се случи с нас. Затова желая да ви помоля да споменавате Делфи в молитвите си, с цел да може ракът в действителност да ни остави на мира. Благодаря на всички от цялото си сърце “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР