Има храни, които сякаш имат магически сили. Например няколко боровинки

...
Има храни, които сякаш имат магически сили. Например няколко боровинки
Коментари Харесай

11 храни, за които вашето тяло ще ви благодари

Има храни, които като че ли имат вълшебен сили. Например няколко боровинки дневно може да ни предпазят от загуба на зрението и няма потребност да се отхвърляме от хляба, с цел да останем слаби.

Постоянно се приказва за нездравословните храни и артикули, които би трябвало да забравим вечно. Но това не е тъкмо по този начин. По-скоро, ключът към триумфа е в това да имаме уравновесена диета.

Направихме лист с храни, които ще ви оказват помощ да изглеждате красиви и тялото ви ще се усеща добре.

1. Пълнозърнест самун

Пълнозърнестият самун съдържа доста витамини от типа B6 и B9, които спомагат за укрепването на нервната система, поддържат уравновесено прочувствено положение и подтикват имунната система. Той е цялостен с доста минерали, в това число магнезий, който е първенец в поддържането на енергийните ни равнища високи. Протеините са виновни за построяването на мускули и кости, а въглехидратите ни оказват помощ да се концентрираме.

Съвет: можете да си приготвяте сандвич с пълнозърнест самун, домати и мцарела за обяд.

2. Боровинки

Боровинките имат необятен набор от витамини, които способстват за здравето на кожата и също играят голяма роля в това да ни предпазят от неприветлива визия.

Съвет: можете да извършите салата с ягоди, боровинки и кисело мляко.

3. Авокадо

Авокадо е тук, с цел да отбрани сърцата ни. То спомага за стабилизиране на кръвното налягане и понижава риска от сърдечно-съдови болести.

Съвет: можете да употребявате авокадо вместо масло на вашия сандвич (уверете се, че е на пълнозърнест хляб)

4. Моркови

Един морков дневно държи доктора надалеч от мен! Той съдържа каротин: вещество, което се трансформира във витамин А вътре в тялото ни. Витамин А усъвършенства устойчивостта ни към инфекции.

Съвет: Ако настържете моркова и домавите малко слънчогледово олио, това ще форсира процеса на попиване на витамин А.

5. Банани
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР