Има хора, които немогат да се заразят с коронавирус. Това

...
Има хора, които немогат да се заразят с коронавирус. Това
Коментари Харесай

Кой не може да се зарази с коронавирус?

Има хора, които немогат да се заразят с ковид. Това разкри съветската Федерална работа по надзора върху правата на потребителите и благополучието на хората Роспотребнадзор. Позовавайки се на извършени в Русия генетични проучвания върху ковид, тя разгласи, че хората с избрани разновидности в гените си не могат да се заразят с ковид, съобщи заяви ТАСС.

  " Учените са разкрили, че полиморфизмите (мутациите) в гена, кодиращ протеина ACE2, който коронавирусът употребява за нахлуване в клетките на дихателните пътища, може да улесни или затрудни попадането на вируса в клетките ", се споделя в известието.

Ведомството прибавя, че реакцията към ковид може да се зависи и от разликите в гените на левкоцитите HLA (основен комплекс за хистосъвместимост). В допълнение, коронавирусът може да изостри хроничните болести, които след това могат да доведат до увреждане.

" Постоянното утежняване на здравето заради коронавирусна зараза е допустимо при тежка съпътстваща патология. Коронавирусът може да се трансформира в тласък за обостряне на доста хронични болести, което може да докара до неработоспособност ", означават от ведомството. То също по този начин заяви, че американско изследване демонстрира по какъв начин човек, който е имал сезонен остра респираторна вирусна зараза (ОРВИ), може да има антитела против ковид.

" Неотдавнашно изследване на американски учени сподели, че след сезонен ТОРС човек може да придобие имунитет против зараза с доста коронавируси, в това число SARS-CoV-2. Доколко обаче е ефикасен подобен имунитет, откривателите към момента не могат да кажат ", се споделя в известието.

 

В същото време няма научни доказателства, че болните от грип може да са ваксинирани против ковид. Освен това Росподребнадзор отбелязва, че човек, който се е възстановил от коронавирусна зараза и има антитела към нея, за известно време може да бъде притежател на зараза. Ето за какво маските би трябвало да се носят от всички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР