Има голяма вероятност в следващия парламент да има вече 8

...
Има голяма вероятност в следващия парламент да има вече 8
Коментари Харесай

Горещо проучване на „Медиана“: ГЕРБ бие с голяма разлика при избори днес – 22,8% срещу 17,1% за ПП

Има огромна възможност в идващия парламент да има към този момент 8 или даже партии 9 – всички, които бяха до момента плюс „ Български напредък “ и „ Изправи се България “. Това демонстрира проучване на организация „ Медиана “.

Засега ГЕРБ несъмнено господства като води с близо 6% пред „ Продължаваме промяната “. Три партии – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, се борят за трето, четвърто и пето място с на практика изравнени позиции.

Въпреки, че „ ИТН “ бележи забележителен отлив на гласоподаватели, към този момент те несъмнено резервират опциите си за посланичество в Народното събрание. „ Демократична България “ и „ Български Възход “ също са устойчиво над 4%-ната преграда за влизане в Народното събрание. Партията на Мая Манолова към този момент е близо, само че под чертата за влизане в Народното събрание, като резервира шансове да бъде деветата партия в новия парламент.

Данните от проучването демонстрират, че резултатите от изборите ще се дефинират не толкоз от предизборната политичecka борба сред партиите, а от икономическите разтърсвания в обществото. Наблюдаваме извънредно засилена тревога във връзка с персоналното материално богатство, вероятностите пред страната и страхове за идната зима и непосредственото бъдеще.

Близо 70% от хората споделят, че в последната година материалното състояние на тяхното семейство се е влошило, като имат опасения, че това е единствено началото. Също толкоз чакат, че в идващите месеци ситуацията им ще става още по-лошо, а 9% се притесняват, че могат да изпаднат в последна бедност. 40% от хората споделят, че ще им се наложи да пестят от храна и отопление в идните месеци, като единствено 20% са уверени, че ще могат да се оправят безпроблемно с тези си разноски.

Логично, преобладаващите публични настроения се ориентират в посока: „ Стига с тези наказания и контра наказания “ (42%); Украйна и Запада също имат отговорност за войната (38%); „ Не е в този момент времето да влизаме в Еврозоната “ (58%); Газ да купуваме от този, който ни го предлага по-евтино (64%).





Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР