Има гласове в музиката, които разтуптяват сърцето и ни пленяват

...
Има гласове в музиката, които разтуптяват сърцето и ни пленяват
Коментари Харесай

Адел на 33 – между музиката и любовта

Има гласове в музиката, които разтуптяват сърцето и ни пленяват надълбоко. Дар по рождение. Такъв е гласът на английската певица и създател на песни Адел. Днес тя навършва 33 години – Христовата възраст, когато алегорично правим равносметка на постигнатото, изгубеното и наученото дотук.

Милиони меломани по света помнят ясно видеоклипа, в чиито начални фрагменти има стотици чаши с вода, подредени на пода. А водата в тях безусловно оживява с музикалните акомпанименти на песента. Rolling in the Deep като че ли спря музикалните чартове и стартира ново преброяване на сполучливите песни. Парчето стана цялостен шлагер още с излизането си и по този начин стартира приказката на Адел.



Преди малко повече от 3 десетилетия в Тотнъм, Северен Лондон, се ражда Адел Лори Блу Адкинс. Историята й е помрачена още когато е на 2 годинки, тъй като татко й изоставя фамилията. Певицата е споделяла, че и до през днешния ден не може да му елементарни. Също по този начин обаче в ранно детство, едвам на 4 година, дребното момиченце стартира да пее и да развива своя гений.

Песента Hometown Glory е написана, когато изпълнителката е била 16-годишна. След като се реалокира в Южен Лондон, стартира да се интересува от R&B реализатори, огромен почитател е на починалата към този момент Алия. Адел приключва BRIT учебно заведение за театрални изкуства и технологии в Кройдън през май 2006 година, където учи с Леона Луис и Джеси Джей.

Голямата известност за певицата идва през 2008 година с дебютния й албум, който е озаглавен „ 19 ”. Следващите й два албума са с имената „ 21 ” и „ 25 ”, тъй като това е възрастта й сега, когато основава всеки от тях.
    View this post on Instagram           
A post shared by Adele (@adele)

През 2012 година достигна връх в кариерата си с втория си албум, който й завоюва всички значими оценки в музикалната промишленост, в това число премия " Грами ". Емблематична остава песента, която Адел извършва за един от филмите за Джеймс Бонд - Skyfall. За нея печели и премия " Оскар " за най-хубава истинска ария.

Певицата пази персоналния си свят надалеч от медиите. Тя има 9-годишен син  от финансиста Саймън Конеки, с който се раздели през 2019 година В момента е в щастлива връзка с рапъра Skepta, поне доколкото може да се съди от дребното неща, които тя споделя.

Ето няколко любопитни обстоятелства за живота на Адел:

* Както сама е споделяла, певицата е най-креативна в музиката след няколко напитки.

* Не обича да лети със аероплан, по тази причина турнетата не са измежду обичаните й прекарвания.

* Дакелът й се споделя Луис Армстронг.

* През 2011 година претърпява интервенция на гърлото поради тютюнопушенето, а по-късно отхвърля цигарите.

* Има общо 15 награди „ Грами ”.

* През последните 2 години Адел прави внезапен завой към здравословното хранене – резултатът е... минус 40 кг. Да, през днешния ден тя е неузнаваема. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Adele (@adele)

 
Адел още веднъж на сцената след 45 свалени килограми
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР