Има една мнозинство около партията на Слави Трифонов, което го

...
Има една мнозинство около партията на Слави Трифонов, което го
Коментари Харесай

Марая Цветкова: Остава въпросът дали Трифонов ще е премиер, или някой от сценаристите

" Има една болшинство към партията на Слави Трифонов, което го ангажира с политическа воля. От ГЕРБ им споделят, че е време да поемат отговорност и да дадат изясненост, само че " ИТН " дадоха отговор, че ще изчакат да им пристигна редът по Конституция. Това време наближава и няма къде да бягат ". Това сподели пред БНР политологът Марая Цветкова и уточни, че остава въпросът дали Трифонов ще е министър председател, или някой от сценаристите, към този момент депутати.

" Трифонов би трябвало да поеме премиерския пост, тъй като хората гласоподаваха за Слави, а не толкоз за мажоритарна система и дотация от 1 лев . Ако той реши да остане в сянка, това няма да е добре - от позиция на прозрачността, само че остава въпросът за здравословното му положение ", разяснява тя. 

Марая Цветкова акцентира, че стабилността на Има Такъв Народ зависи от контрактуваните политики, по които подкрепящите го партии ще имат единодушие:

" Този път се следи едно разграничаване от борбата за постовете. Партиите, които са нови в Народното събрание, приказват единствено за политики и се надявам тази наклонност да продължи. Трябва да имат базов най-малко по неща, за които ще работят - това са изборният закон и ограниченията в пандемичната конюнктура ".

По думите ѝ от ГЕРБ били са длъжни поради хората, които са дали своят вот за тях, само че прогнозата ѝ е за " нулева успеваемост " на.

Интервюто на Снежана Иванова с Марая Цветкова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.

 Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР