Има една добра и няколко лоши новини. Ще започнем от

...
Коментари Харесай

Стига влачене по корем

Има една добра и няколко неприятни вести. Ще стартираме от неприятните:

През последните най-малко 10 години България се влачи по стомах. Движи се, само че доста постепенно, а постоянно не и в вярната посока. Да бъдеш финален в групата на едни от най-богатите страни нямаше да е неприятно, в случай че разликата със междинното равнище не беше толкоз огромна. Наистина срамното в тази обстановка е, че тази разлика се резервира към този момент толкоз дълго време. В това, че преди 14 години България беше " най-бедната " страна от Европейския съюз, нямаше да има нищо неприятно. Истинският проблем е, че тя продължава да е най-бедната страна в съюза. И не просто продължава, а не може по никакъв метод да съкрати разликата с останалите. Това не е единствено в стопанската система. България е страната с най-ниска дълготрайност на живота в Европейски Съюз - поради неприятното опазване на здравето, на последно място в интернационалните ранглисти за качество на образованието. Има и още, само че концепцията е ясна. Ако последното място беше единствено в една ранглиста за малко време, всичко щеше да бъде наред. Когато обаче е съвсем на всички места за повече от десетилетие, значи има сериозен проблем.

Той е в държавното ръководство. Проблемите, които водят до всички последни места във всички ранглисти, могат да бъдат решени единствено за няколко години от умни политики, съответни закони, повече резултатни и почтени хора в администрацията и правосъдна система, която създава правдивост, вместо да пази статуквото.

Когато влаченето по стомах продължава толкоз дълго време, е елементарно да си помислиш, че това е естественото положение на нещата. Не е.

Докато България се придвижва по този начин през последните 10 години, Румъния имаше непрекъснато едни от най-високите стойности на стопански растеж в Европа. Световната банка в този момент дефинира северната ни съседка, която при влизането в Европейски Съюз даже изоставаше от нас, като " страна с високи приходи ". Накратко - може.

България през днешния ден има голяма потребност от смяна. Добрата вест е, че тя е изцяло допустима и изборите дават опция този развой най-малко да стартира безусловно от неделя.
Капитал - брой 13
В този брой на " Капитал " ще откриете няколко тематики, които се пробват да създадат взимането на решения през идващите дни по-лесно:

, който разказва какъв е залогът на тези избори, по какъв начин могат да се разпределят местата в идващия парламент и какви са вероятните обединения. Ако се чудите дали да гласувате, там ще намерите причини, както и задоволително информация да извършите персонална тактика кого да подкрепите. Следва за това какъв брой пари се чака да влязат в България през идващите няколко години, тъй като това е главната мотивация за хората към властта сега. Ако ви е забавно какви са формалните планове на всички съществени партии за стопанската система, ще намерите най-важното от предизборния спор, който " Капитал " провежда по-рано през седмицата. Част от пакета тематики за изборите са и съответните, тъй като тази година поради епидемията има някои особености. И последно - в случай че се затруднявате по какъв начин да вземете решения кого да подкрепите, в същия текст ще видите комфортна скица.

В неделя всеки от нас ще получи за малко, само че доста огромна власт да промени живота на всички през идващите години. Влаченето продължава към този момент доста дълго. Време е да се надигнем. В броя ще видите още:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР