Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин,

...
Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Редовните избори са единствено решение

" Има един единствен излаз, който е почтен към елементарния жител, той е постоянни избори, а не изключителни. Ако тръгнем към изключителни, каквото е желанието на значително от настоящите български политици, то тогава политическите партии сигурно ще се замерват с компромати. Единствено постоянни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази страна, да се държат обикновено ". Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред Bulgaria ON AIR.

Според него митингите у нас са метод на някои политици да вършат избори.

По думите му днешните митинги са многопластови. " Там има доста сценаристи и сюжети. На настоящия митинг има политици, които имат голяма полза от изключителни избори, тъй като единствено тогава те ще завоюват. На постоянни избори няма да имат късмет. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Радев, само че освен той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война ", добави той.

Плевнелиев счита, че няма предпоставки за триумф на митингите.

" Проблемът е, че тези митинги са знак на двойни стандарти. От една страна хората стачкуват и споделят " Искаме господство на правото, аз съм склонен, поддържам ги, само че за какво тогава уредниците на митинга не вършат нищо най-малко митингът да върви законно. Защо не желаеме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не съблюдава законите. Той нарушава законите всекидневно ", безапелационен е Росен Плевнелиев.

Той акцентира, че президентът не може да желае оставката на премиера и на Народното събрание, и на основния прокурор. Президентът (2012 - 2017 г.) напомни, че това е неразрешено на Радев по Конституция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР