Има две причини, заради които светът е оставил в историята

...
Има две причини, заради които светът е оставил в историята
Коментари Харесай

Дончева падна в капана на Закона за големите числа

Има две аргументи, поради които светът е оставил в историята римските числа. Първата е, че те са можели да обозначат числата единствено до 3999. А втората - че нямат знак за нулата. С  увеличението на мащабите идва времето на огромните цифри и таман те коронясват арабските числа, които в действителност са индийски.      

Мерилин Монро бе споделила, че най-щастливото число е това, в което има доста нули. През последните дни едно от тях – 500 000, е решило изцяло да опровергае думите на холивудската звезда. И да се трансформира в новото съдбовно число освен в България, а по целия свят. 

Организацията на обединените народи предизвести, че се чака вълна от 500 000 бежанци от Афганистан до края на 2021 година. 

Филипините оповестиха, че 500 000 са бедстващите след опустошителния ураган. 

Англия заплаши, че чака шоково повдигане на цените поради 500 000 изчезнали водачи на камиони.

Америка изпадна в ужак след последните данни за 500 000 деца, инфектирани с ковид. 

Италия настъхна откакто неаполитанец безочливо открадна печеливш фиш от лотарията за 500 000 евро от бедна бабичка. 

Спортният свят се изуми от фантастичните 500 000 паунда на седмица, които Мохамед Салах изиска, с цел да възобнови контракта си с Ливърпул и да се трансформира в най-добре платения футболист в клубната история. 

Финансовите тържища се разклатиха откакто стана ясно, че една от огромните компании за правни услуги - Ince Group, е превела като
бонус на шефа си 500 000 паунда в случай, че компанията е получила 1,5 милиона обезщетение от страната като поддръжка за опазване на личния състав.      

Румънски митничари отвориха багажник на автомобил, пътуващ за Турция през България и откриха няколко запечатани кутии, в които бяха надиплени 500 000 евро. 

А у нас, до момента в който кабинетът се обясняваше на земеделците къде отидоха 500 000 лв., отпуснати за битка с градушките, а Мая Манолова се притесняваше, че 500 000 столичани ще останат на студено поради разрешителното на софийската „ Топлофикация “, избухна с цялостна мощ скандал за половин милион, който е на път да изпепели обединението й.

Твърденията на Тошко Йорданов за написани върху листче от Татяна Дончева 500 К, разчетени като 500 000 лв., предлагани за разцепването на парламентарната група на  Има Такъв Народ, хвърлиха бомба в политическото пространство. Емоционалният, само че колеблив отговор на зам. ръководителя на Народното събрание звучеше много неубедително на фона на дългогодишния й опит като отракан юрист. А признанието й за сходна среща, а в следствие и изгубването й от общественото пространство, ускориха съмнението, че един от най-големите борци против задкулисието може да е част от него. 

Колкото и да се пробват политическите съперници на Има Такъв Народ да омаловажат случая, това не го прави по-малко противен. Тепърва ще се разплитат политическите конци към сюжета за проваления първия мандат и за лелеяния трети. А оголената истина ще съблича красивите облекла на смяната и ще криви министерските усмивки. 

Зануляване, а не изчегъртване е в ход. По всичко проличава, че първата ще е Татяна Дончева.

Не имам вяра тя да знае какво е 500 К, съобщи Георги Харизанов. Той нормално е добре осведомен. Но е пропуснал една дребна детайлност в биографията й.  Освен правист и цигулар, тя борави прелестно с числата, тъй като е математик. Затова и толкоз години успяваше да реши комплицираните юридически задания.  

Но този път подцени Закона за огромните цифри. При него, даже и минимум евентуалните събития, постоянно се оказват неизбежни. И съдбовни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР