Има две позитивни неща от тази среща. Едното е, че

...
Има две позитивни неща от тази среща. Едното е, че
Коментари Харесай

Христо Иванов проговори след срещата

Има две положителни неща от тази среща. Едното е, че има висока степен във връзка с едрите цели в правосъдната промяна в конституционния й аспект. И трите политически сили показаха единодушие, че би трябвало да ограничим безконтролността на основния прокурор, да преформатираме Висш съдебен съвет в сходство с интернационалните стандарти и рекомендации на Венецианската комисия. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов, съобщи novini.bg.

-->
„ Трябва също по този начин да обсъдим хрумвания по отношение на преформатирането на институцията длъжностен кабинет и да въведем самостоятелна конституционна тъжба по някакъв метод, това са задачите. Има противоречиви моменти по някои от решенията, само че това е въпрос, който ще бъде обсъждан в конституционната комисия “, добави той.

Христо Иванов обяви, че комисията по конституционни въпроси ще бъде рестартирана до десетина дни, с цел да може в нея да влязат експертни фигури, които не са политически обвързани.

Всяка една политическа мощ ще има предложи своите хрумвания, в това число и във връзка с служебния кабинет. Една от точките, които се стартира и която среща единодушие, е да се продължи работата на Народното събрание, т.е. той се разпусне тогава, когато стартира формалната акция. Тоест тези интервали, в които имаме длъжностен кабинет, назначен от президента без парламент, да бъдат оптимално съкратени. Това е нещо, което към този момент се обрисува като точка на единодушие, показа още Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР