Има два типа хора във всеки офис - едните имат

...
Има два типа хора във всеки офис - едните имат
Коментари Харесай

Бюрото ни издава дали сме гений

Има два вида хора във всеки офис - едните имат на бюрото си единствено клавиатура, мишка и чаша за вода, а другите като че ли са пренесли половината си мебелировка на работното място. И всеки се чуди на другия по какъв начин съумява да работи при сходни условия.

В модерното общество чистотата и вярната класификация са издигнати в фетиш . Дотолкова, че персони, които ни учат по какъв начин да сложим всичко на мястото си (като Мари Кондо), стават милионери с помощта на други персони, които не знаят по какъв начин да вкарат ред в безпорядъка.

Но учени от Университета в Минесота организират проучване, което още веднъж слага на напред във времето концепцията за креативния хаос . Според тях, да сме разхвърляни и бюрото ни да е надалеч от визиите за подредено е знак, че имаме огромен мисловен капацитет.
 Снимка 439434

Работното пространство има голямо подсъзнателно влияние върху метода, по който мислим. Учените са на мнение, че прекомерно подредената и стерилна работна среда ни кара да мислим стандартно , в рамки и да потискаме въображението си, което постоянно ражда много положителни хрумвания.
 Снимка 439435

А служащите, които седят на разхвърли бюра, постоянно изненадват шефовете си с ексцентрично мислене и хрумвания, които потвърждават, че зад купчините движимости седи един талант . Като образец незабавно можем да посочим Айнщайн, написа Reader`s Digest.
 Работното си място, позицията на бюрото и стола и по какъв начин да седим вярно
Без повече болки в гърба и кръста на работното място

Как да седим вярно на работното си място

Безпорядъкът на работното място ни работи по този начин, както и междинното равнище на звук от към 70 dB в оживено кафене - разсейва мозъкът ни задоволително, с цел да не помни за стандартите и разпоредбите и да мисли по-абстрактно и изобретателно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР