Има доклад в секретното деловодството от ДАНС, който говори срещу

...
Има доклад в секретното деловодството от ДАНС, който говори срещу
Коментари Харесай

Петков увърта след скандала с Пеевски: Има доклад на ДАНС, там пише! Всички българи страдат

„ Има отчет в секретното деловодството от ДАНС, който приказва против този претендент. Има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения. Затова ние от ПП-ДБ се разгласяваме безусловно срещу неговата кандидатура (бел. р. – става дума за претендента за подуправител на НЗОК Момчил Мавров). Това е правилото, по който действаме – когато не сме съгласни, вършим всичко допустимо номинираните претенденти най-малко да нямат отчети в ДАНС и прокуратурата “ – по този начин Кирил Петков изясни за какво се е скарал с Делян Пеевски в пленарната зала.
По време на дебата в залата за претендента за подуправител на НЗОК се видя по какъв начин Кирил Петков се кара с Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи на първия ред от банките.
Изборът на подуправител на здравната каса не бе очакван в дневния ред, само че при започване на съвещанието през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков предложи точката да влезе изключително като първа в дневния ред. ПП-ДБ бяха срещу, само че предлагането мина с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.
Мавров е повдигнат от ГЕРБ и е единствения претендент за поста.
Петков уточни, че българите би трябвало да доплащат за медикаменти в лечебните заведения. „ Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват и лобират. Тези средства не отиват при българските жители, а при тези групи “, разяснява Петков, предава 24 часа.
Той отхвърли да показа какви са били тежките обвинявания и обиди сред тях, за които загатна Корнелия Нинова от трибуната. След като всички видяха кавгата на първия ред, тя излезе, с цел да призове за 15 минути отмора, с цел да се успокоят пристрастеностите.
„ Казах, че в никакъв случай няма да гласоподавам за някого, в който нямам доверие, за който има подозрения за лобизъм. Когато става дума за здравето, за живота на хората, за лечебните заведения, онкоболните, аз компромис с това няма да направя “, сбит бе Петков. Отказа обаче да разяснява обидите, като показа, че в никакъв случай не е бил човек, който разгласява частни диалози.
Според Христо Иванов претендентът ще бъде определен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. „ Ние ще гласуваме „ срещу “, ще бъдем в залата и в случай че това мине, ще има съответните политически последствия “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР