Има чадъри над определени фирми, каза съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична

...
Има чадъри над определени фирми, каза съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

Асен Василев: Тези, които ви плашат с фалит на държавата, се опитват да ви откраднат парите

Има чадъри над избрани компании, сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България "

" Служебният кабинет се държи като кабинет на ГЕРБ. Това се прави с една единствена цел да се плашат българските жители ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " Асен Василев в предаването " Лице в лице " по.

" Всичко това се прави, с цел да се изплащат хората и да им се каже, че най-хубавото, което могат да имат е постоянна беднотия. Не може в България да има естествена обществена политика без да се подвигат налозите. Когато парите отидат в нарастване на заплатите и пенсиите не могат да се откраднат няколко милиона ", счита Василев.

Той дефинира като непрофесионално изявлението на неговите съперници, че за високата инфлация е отговорна финансовата политика на кабинета “Петков ”.

" Това, което те споделят: подвигнаха се приходите на хората, и защото те имаха повече пари цените се подвигнаха, тъй като няма задоволително стока. При нас обаче е по този начин ние внасяме 70% от месото от Европа, внасяме 50% от зеленчуците, 45% от яйцата внасяме от Европа. Цените в българските магазини зависят от това какви са цените в Европа. Колко пари би трябвало да раздадем на българските жители, с цел да се вдигнат цените? Цената се подвига, тъй като скочиха индустриалните разноски ”, сподели Василев.

По думите, в случай че се види инфлацията като цифри в Източна Европа у нас тя е най-ниска. “В страните в еврозоната инфлацията е по-ниска, тъй като са по-богати и храните им са по-евтини. Инфлацията е висока, тъй като се напечатаха пари по време на Коронавирус пандемията, които се развъртяха в Европа ”, счита той.

“Най-добрата отбрана при този инфлационен развой е приходите на хората са порастват. Това е отбраната, няма по какъв начин. Цените у нас ще бъдат европейски, би трябвало и приходите да станат европейски, това е методът да не сме небогати ”, добави Василев.

“2021 година фискалният запас в Българска народна банка на влог е 8,8 милиарда лева Това е по ръководството на Борисов. През февруари 2022 година има малко над 9 милиарда лева, сега по последни данни на МФ към края на януари има 16,4 милиарда лева С тези пари може да се направи всичко. Притеснителното са приходите. Приходите от Данък добавена стойност със 100 млн. лева по-малко от тези, които са събрани предходната година, а би трябвало да са с 300 млн. лева повече. Има чадъри над избрани компании ”, разяснява той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР