Има 30 нови заразени, от тях в болница са 18,

...
Има 30 нови заразени, от тях в болница са 18,
Коментари Харесай

611 българи са с коронавирус, новите случаи са 30

Има 30 нови инфектирани, от тях в болница са 18, а общият брой на инфектираните с ковид у нас е 611, заяви на постоянния брифинг тази заран ръководителят на спешния щаб за битка с ковид проф. Венцислав Мутафчийски.

Новият медицински случай е доктор - без данни за контакт с заболели. Излекувани са 48 души - 6 нови. 31 мъже са излекувани и 17 дами. Един умрял за деня - мъж на 72 от Шумен.

233 са постъпили в болница, 146 са в София.

"Завърши изследването на полицейските случаи - 1016 проби са направени. Средната им възраст е 37 години. 1007 са с негативен резултат, 2 души са с пресни антитела от инфекцията и 7 са позитивни - те са имали среща с вируса, без признаци и към този момент имат антитела. Един човек се оказва, че има признаци, само че е с негативен тест. Това значи, че най-малко в София няма мощна циркулация на вируса. Не можем да разчитаме на всеобщ имунитет. Ако запазим ограниченията, ще овладеем епидемията ", разяснява националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

1100 военни също са изследвани, следват проби на моряци от транспортен съд, разкри ген. Мутафчийски. Засега се оказва, че решението на власистите е вярно - бързите проби са скъпи и безсмислени.

Очаквайте детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР