Има 30 дни, за да учреди в полза на Държавната

...
Има 30 дни, за да учреди в полза на Държавната
Коментари Харесай

КРАЙ! Божков загуби лотарията

Има 30 дни, с цел да учреди в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция за неизплатените до момента облаги
Обвиняемият предприемач Васил Божков загуби Националната
лотария. Само страната ще може към този момент да получава лиценз за лотарийни игри. Това реши дефинитивно Народното събрание, приемайки на второ четене поправките в Закона за хазарта, препоръчани от зам.-председателя на Народно събрание Валери Симеонов /НФСБ/. Те бяха гласувани бързо – за към половин час. Нещо повече - в период до 30 дни от влизане в действие на закона, уредниците, чийто лиценз ще бъде преустановен, би трябвало учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Тоест – Божков има месец да направи това за извоюваните и неизплатени награди от търкането на талончета.

Лиценз за образуване на лотарийни игри да може да бъде публикуван единствено на страната, постановиха депутатите със 135 гласа " за " и нито един срещу. 12 се въздържаха. Нито един от оповестените от Божков 47 депутати-приятели не го поддържа в зала.

С промените в Закона за
хазарта се не разрешава организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Текстовете постановяват, че лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество " Български състезателен тотализатор ".

Промените плануват възбрана на продажбите на талони и билети с
хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от учебните заведения. Това предписание в този момент се отнася единствено за казината и игралните зали.

Поправките в Закона ще влязат в действие по общия ред – три дни след обнародването им в „ Държавен вестник “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР