> ИлюстрацияНа 24 януари 2019 г. подсъдимият се отбил за

...
> ИлюстрацияНа 24 януари 2019 г. подсъдимият се отбил за
Коментари Харесай

Кристиян от Варна намери хитър начин да източи открадната банкова карта

 > Илюстрация
На 24 януари 2019 година подсъдимият се отбил за малко в дома на собствен другар в кв. " Аспарухово “ във Варна, където гостувало още един юноша. По време на пребиваването забелязал, че на масата има портфейл. След като домакинът и неговият посетител заспали, Кристиян се върнал още веднъж, с цел да вземе портфейла. Веднага отишъл на бензиностанция в квартала и платил с непознатата банкова карта покупка за 5 лв.. Същия ден подсъдимият употребявал още девет пъти картата.

След това следил кой зарежда на бензиностанцията гориво за сума до 25 лв., колкото бил еднократният предел за безконтактно заплащане с карта, и предложил да заплати с карта зареждането, а водачът да му даде парите в брой.

Така съумял на разнообразни бензиностанции за времето от 24 януари до 25 януари да извърши 23 заплащания с открадната карта на стойност 362 лв.. След като занулил наличността, Кристиян помолил собствен прочут да върне портфейла на притежателя му. От него липсвали единствено наличните 15 лв. в брой. Малко по-късно пострадалият открил, че в картата му липсват средства.

В хода на досъдебното произвеждане Кристиян Т. признал виновността си и изразил страдание за стореното. Възстановил и сумата, с която ощетил пострадалия.

Предстои делото против 25-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР